Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣταματά τη λειτουργία του Βρετανός Tour Operator
Πτώχευση Tour Operator

Σταματά τη λειτουργία του Βρετανός Tour Operator

Σταμάτησε την λειτουργία του ο Tour Operator του βορείου Λονδίνου Cyprus & Greece Direct, από την 1η Αυγούστου 2008. Τα εμπορικά σήματα του ανωτέρω πράκτορα ήταν Ambassador Travel που εξυπηρετούσε περισσότερο επαγγελματικό και…

Σταμάτησε την λειτουργία του ο Tour Operator του βορείου Λονδίνου Cyprus & Greece Direct, από την 1η Αυγούστου 2008<…>.

Τα εμπορικά σήματα του ανωτέρω πράκτορα ήταν Ambassador Travel που εξυπηρετούσε περισσότερο επαγγελματικό και μεμονωμένο τουρισμό, και το Absolute Holidays με προσανατολισμό τα οργανωμένα πακέτα, αλλά και την δημιουργία «δυναμικού» πακέτου, προσφέροντας ξεχωριστά δωμάτια, πτήσεις κλπ.

Παρά τις προσπάθειες για ανάπτυξη σε Αίγυπτο, Μαρόκο, Πορτογαλία, Μάλτα και άλλους προορισμούς ο Cyprus & Greece Direct, παρέμενε εξειδικευμένος, κυρίως σε Κύπρο και λιγότερο στην Ελλάδα. Οι περιοχές της Ελλάδας που πραγματοποιούσε διακοπές είναι η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κω, η Λέσβος, η Ρόδος και η Σαντορίνη.

Το πρακτορείο δημιουργήθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια, μετά την κατάρρευση του τότε Planet Holidays και επενδύθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Τα προβλήματα όμως του τουριστικού κλάδου, οι μεγάλες προσφορές, ο ισχυρός ανταγωνισμός, το ακριβό ευρώ, αλλά και η κρίση που χτυπά και την κατανάλωση στη Βρετανία έχει φέρει σε δυσμενή θέση πολλά μικρά ανεξάρτητα πρακτορεία. Λόγω του μικρού μεγέθους πωλήσεων στην Ελληνική αγορά, δεν αναμένονται προβλήματα από την δυσμενή αυτή εξέλιξη.

Ο σύνδεσμος των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) καθώς και η Βρετανική Πολιτική Αεροπορία (CAA), εξέδωσαν ανακοίνωση για το συμβάν και καλούν – ως έχουν υποχρέωση – κάθε θιγόμενο τουρίστα να επικοινωνήσει μαζί τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024