Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣύσταση νέας εταιρίας από τη συγχώνευση της TUI AG και της First Choice

Σύσταση νέας εταιρίας από τη συγχώνευση της TUI AG και της First Choice

Τη συγχώνευση του τμήματος ταξιδίων της TUI AG με την First Choice ανακοίνωσαν χτες στελέχη των δύο κορυφαίων ταξιδιωτικών εταιριών. Αποτέλεσμα της συγχώνευσης είναι η ίδρυση της νέας εταιρίας“TUI Travel […]

Τη συγχώνευση του τμήματος ταξιδίων της TUI AG με την First Choice ανακοίνωσαν χτες στελέχη των δύο κορυφαίων ταξιδιωτικών εταιριών. Αποτέλεσμα της συγχώνευσης είναι η ίδρυση της νέας εταιρίας<...>“TUI Travel PLC”, με έδρα το Λονδίνο, που θα επιχειρήσει την είσοδο της και στο Χρηματιστήριο της πόλης. Σημειώνεται πως η συμφωνία αφορά μόνο το τμήμα ταξιδιών της TUI και όχι το ναυτιλιακό και το ξενοδοχειακό τμήμα.

Η πλειοψηφία των μετοχών της νέας εταιρίας θα ανήκει στην TUI AG (51% στην TUI και 49% στην First Choice), ενώ οι διαδικασίες της συγχώνευσης εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν στο τρίτο τετράμηνο του 2007.

Επικεφαλής της νέας εταιρίας θα είναι ο τωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της First Choice, κ. Peter Long, ενώ καθήκοντα προέδρου χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες θα αναλάβει ο τωρινός διευθύνων σύμβουλος της TUI AG, Dr. Michael Frenzel. Το διοικητικό συμβούλιο της “TUI Travel PLC” θα περιλαμβάνει 17 μέλη, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι Sir Mike Hodgkinson (Deputy Chairman), Peter Rothwell (Deputy Chief Executive Officer), Paul Bowtell (Chief Financial Officer), Will Waggott (Group Commercial Director), Christoph R. Mueller (Aviation Director) and Dr. Volker Bottcher (Managing Director Central Europe).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024