Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΑδύνατο για τους πράκτορες να χρεώνουν για τις υπηρεσίες τους

Αδύνατο για τους πράκτορες να χρεώνουν για τις υπηρεσίες τους

Η πρακτική της χρέωσης ενός χρηματικού ποσού για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι πράκτορες στους πελάτες τους προς εξομοίωση των προμηθειών έχει ακουστεί πολλές φορές, ως μια λύση. Όμως οι […]

Η πρακτική της χρέωσης ενός χρηματικού ποσού για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι πράκτορες στους πελάτες τους προς εξομοίωση των προμηθειών έχει<...> ακουστεί πολλές φορές, ως μια λύση.
Όμως οι τουριστικοί πράκτορες της Αγγλίας μέσω της ένωσης τους, ABTA<.>, Association of British Travel Agents, δηλώνουν ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Το θέμα ξαναήρθε στη δημοσιότητα μετά την ανακοίνωση της British Airways ότι πρόκειται από την 1η Ιανουαρίου του 2001 να μειώσει ξανά το ποσοστό της προμήθειας που δίνει στους Άγγλους τουριστικούς πράκτορες.
Οι πράκτορες προειδοποιούν ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να καταφέρουν να πείσουν τους πελάτες τους να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που τους προσφέρουν και μάλιστα στο κοντινό μέλλον.
Πρόσφατα, το Περιφερειακό Συμβούλιο της ABTA απέρριψε ένα διαφημιστικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα γινόταν καμπάνια με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το χρηματικό ποσό που θα έπρεπε από εδώ και πέρα να πληρώνει στους τουριστικούς πράκτορες για τις υπηρεσίες τους. Ο λόγος ήταν ότι η ΑΒΤΑ αποφάσισε ότι μια τέτοια καμπάνια θα έστρεφε το κοινό προς τις απευθείας κρατήσεις, έχοντας το αντίθετο αποτέλεσμα.
Η πρόταση της διαφημιστικής καμπάνιας της ενημέρωσης του κοινού ανήκει στον πρόεδρο του περιφερειακού παραρτήματος της ΑΒΤΑ του Λονδίνου κ. John Dellaway ο οποίος πιστεύει ότι οι πελάτες των τουριστικών πρακτόρων πρέπει να γνωρίζουν για ποιους λόγους καλούνται να πληρώσουν ένα έξτρα ποσό στο λογαριασμό τους, της τάξεως των 10-20 λιρών Αγγλίας.
Όμως ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΤΑ κ. Ian Reynolds ανακοίνωσε ότι αυτή η κίνηση θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα. 'Δεν είναι η κατάσταση ίδια με τις ΗΠΑ όπου οι προμήθειες μηδενίστηκαν μέσα σε μια νύχτα. Είναι δύσκολο να κάνουμε ολόκληρη καμπάνια για το θέμα όταν μάλιστα μόνο η μειονότητα των πρακτόρων απαιτούν ένα τέτοιο χρηματικό ποσό'.
Ο Thomas Cook πρόσφατα χρεώνει 10 λίρες Αγγλίας για υπηρεσίες κάτω των 150 λιρών, αλλά ο γενικός διευθυντής των λιανικών πωλήσεων κ. Manny Fontenla-Novoa δήλωσε στην βρετανική τουριστική εφημερίδα Travel Weekly ότι αν δεν κάνουν αυτή την κίνηση και οι άλλοι πράκτορες δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιτυχίας.
Ο γενικός διευθυντής της Going Places κ. Terry Fisher δήλωσε ότι αν χρεώσουμε έξτρα ποσό κινδυνεύουμε να οδηγήσουμε τους πελάτες μας σε άλλες μεθόδους κρατήσεων.
Στη συζήτηση των tour operators σχετικά με τις υπηρεσίες τους και την έξτρα χρέωση τέθηκαν θέματα όπως η ποιότητα της πληροφόρησης όταν αυτή προέρχεται από υπαλλήλους των 18 ετών, η αντίδραση τους στην ενδεχόμενη μείωση των ποσοστών των προμηθειών και από άλλες αεροπορικές εταιρίες, και η ενδεχόμενη ανάγκη για περαιτέρω εκπαίδευση των υπαλλήλων τους, ώστε να δικαιολογείται η χρέωση του έξτρα ποσού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024