Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΧρεωμένοι πολλοί τουριστικοί πράκτορες από την παύση της Travellers Cities
Τουριστικοί πράκτορες

Χρεωμένοι πολλοί τουριστικοί πράκτορες από την παύση της Travellers Cities

Η τουριστική εταιρεία Travellers Cities Ltd σταμάτησε τη λειτουργία της τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και η ιστοσελίδα της δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Τουριστικοί πράκτορες έχουν ξεμείνει από ρευστό μετά την πρόσφατη χρεωκοπία του ταξιδιωτικού γραφείου Travellers Cities Ltd. Η βρετανική εταιρεία με βάση το Kent και διευθυντή τον Clive Allard, αδελφό του εκτελεστικού προεδρου της All Leisure Group, Roger Allard, πούλησε πτήσεις, καθώς και πακέτα “city break” απευθείας στους καταναλωτές. Πολλοί τουριστικοί πράκτορες αναζητούν τώρα νομική βοήθεια, καθώς είχαν προπληρώσει για ειδικές τιμές  αεροπορικών ναύλων, που ποτέ δεν τους επιδόθηκαν.

Χωρίς την ύπαρξη συμφωνίας ATOL (Air Travel Organisers’ Licensing) μεταξύ των ταξιδιωτικών πρακτόρων και της Travellers Cities, τακτική που τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς ATOL, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) έχει δηλώσει ότι πιθανόν να μην είναι σε θέση να τους εξοφλήσει.

Ο Alan Wright, από την ΤΕΒ London, δήλωσε: “Έχουμε κάνει κράτηση στην Travellers Cities τον Σεπτέμβριο, με τραπεζική μεταβίβαση 5.000 λιρών, καθώς όπως η ίδια η εταιρεία είχε δηλώσει, δε δεχόταν πιστωτικές κάρτες.

Παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε τον αριθμό του e-ticket, η εταιρεία δεν απάντησε και, τελικά, μας έστειλαν έναν κώδικα, ο οποίος αφορούσε μια κράτηση, αλλά χωρίς εισιτήριο. Ελέγξαμε το εάν η εταιρεία είχε άδεια ATOL, αλλά τώρα η ΥΠΑ λέει ότι έπρεπε να έχουμε κάνει γραπτή συμφωνία”.

Η Travellers Cities ιδρύθηκε το 1991, αλλά δεν ήταν μέλος του ABTA. Η εταιρεία σταμάτησε τη λειτουργία της τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και η ιστοσελίδα της δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024