Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsH TUI επιμένει και φέτος να ζητά ρήτρες δραχμής
TOs

H TUI επιμένει και φέτος να ζητά ρήτρες δραχμής

Η TUI, στα συμβόλαια συνεργασίας που κάνει με ελληνικά ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, για τη φετινή περίοδο τους παραθέτει και τους καλεί να αποδεχθούν έναν όρο, σύμφωνα με τον οποίο ότι αν το ευρώ δεν αποτελεί πλέον το πρωτεύον νόμισμα της Ελλάδος, τότε όλες οι πληρωμές που εκκρεμούν θα γίνουν στο νέο νόμισμα.

Επαναφέρει τη “ρήτρα” της δραχμής ο Γερμανός tour operator TUI Travel, σε συμβόλαιο που υπέγραψε τον Απρίλιο με ελληνικά ξενοδοχεία, μέσω της εταιρείας της, Hotelbeds.

Σύμφωνα με το Tourism Lobby, η εταιρεία στα συμβόλαια συνεργασίας που κάνει με ελληνικά ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, για τη φετινή περίοδο τους παραθέτει και τους καλεί να αποδεχθούν έναν όρο, σύμφωνα με τον οποίο “τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν ότι στην περίπτωση που ανακοινωθεί ότι το ευρώ δεν αποτελεί πλέον το πρωτεύον νόμισμα της Ελλάδος και όλες οι πληρωμές που πρέπει να γίνουν με το καινούργιο νόμισμα, τότε όλες οι πληρωμές που εκκρεμούν (μελλοντικές δόσεις) πληρωτές από την Hotelbeds στο ξενοδοχείο βάσει του παρόντος συμβολαίου θα γίνουν στο νέο νόμισμα με ισοτιμία που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία που θεσπίζει την ισοτιμία, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε υποτίμηση γίνει”.

Σημειώνεται ότι οι αντίστοιχοι όροι που είχαν τεθεί πέρυσι είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του Υπουργείου Τουρισμού και των Ελλήνων ξενοδόχων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024