Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Kuoni Group πωλεί το ευρωπαϊκό τμήμα T.O. στο REWE Group
TOs

Η Kuoni Group πωλεί το ευρωπαϊκό τμήμα T.O. στο REWE Group

Η εταιρεία DER Touristik, ο τουριστικός 'βραχίονας' του REWE Group, απέκτησε το σύνολο των τουριστικών πρακτόρων και γραφείων που κατείχαν οι μονάδες της Kuoni Group σε Ελβετία, Ην. Βασίλειο, Σκανδιναβία / Φινλανδία και Κάτω Χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο).

Στην κατοχή της DER Touristik, ήρθαν όλες οι επιχειριακές δραστηριότητες σε επίπεδο Tour Operator (τουριστικοί πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία) της Kuoni Group σε Ελβετία, Ην. Βασίλειο, Σκανδιναβία / Φινλανδία και Κάτω Χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο).

“Η επιτυχής πώληση των ευρωπαϊκών Τ.Ο. δραστηριοτήτων μας σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του Ομίλου Kuoni. Οι ευρωπαϊκοί Tour Operators έχουν συνδεθεί στενά το όνομα Kuoni για περισσότερα από 100 χρόνια. Όλες οι T.O. επιχειρήσεις μας και όλες οι μάρκες τους έχουν εξαγοραστεί από τον Όμιλο Rewe και το έμπειρο τουριστικό του τμήμα, την εταιρεία DER Touristik, η οποία και θα τις εντάξει στη στρατηγική ανάπτυξής της. Χαίρομαι που με την πώληση αυτή έχουμε βρει μια ιδανικό, μακροπρόθεσμη και ελπιδοφόρα λύση για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας”, δήλωσε ο Peter Meier, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Kuoni.

Ο Heinz Karrer, πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Kuoni, δήλωσε: “Με την πώληση του συνόλου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων διοργάνωσης ταξιδιών θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη νέα στρατηγική κατεύθυνση του Ομίλου Kuoni πιο γρήγορα από ό,τι είχε προγραμματιστεί”.

Ο Όμιλος Kuoni έχει υπογράψει συμφωνία με την DER Touristik για να αποκτήσει η δεύτερη το σύνολο των tour operators, των ταξιδιωτικών γραφείων και των online πωλήσεων στις αγορές της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σκανδιναβίας / Φινλανδίας και των χωρών Benelux, καθώς και την αεροπορική εταιρεία Novair και το οικογενειακό θέρετρο Playitas στην Fuerteventura. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψοθν την τιμή εξαγοράς ή τις λεπτομέρειες της σύμβασης. Η εξαγορά υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού στην ΕΕ και την Ελβετία. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το γ’ τρίμηνο του 2015.

Ο Όμιλος REWE αποκτά το σύνολο των περίπου 2.350 εργαζομένων στις υπάρχουσες θέσεις και θα συνεχίσει να λειτουργεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Kuoni, συμπεριλαμβανομένων όλων των ταξιδιωτικών πρακτορείων, ως μέρος του τουριστικού τμήματος του DER Touristik. Το 2014 οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες T.O. που εξαγοράστηκαν είχαν κύκλο εργασιών 2 δισ. CHF. Με την εξαγορά αυτή η DER Touristik αναδεικνύεται κορυφαία πανευρωπαϊκή εταιρεία ταξιδίων. Η DER Touristik “βλέπει” τη συγκεκριμένη απόκτηση ως ένα ιδανικό συμπλήρωμα για τη λειτουργία των πωλήσεών της, δίνοντας νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά παραθαλάσσιων διακοπών, καθώς και στη διεθνή αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων και άλλων υπηρεσιών προς τον πελάτη. Η DER Tourstik είναι μέρος του Ομίλου REWE, ενός από τους κορυφαίους ομίλους λιανικής και χονδρικής πώλησης ταξιδίων στη Γερμανία και την Ευρώπη.

Τα δραστηριότητες Τ.Ο. θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν στο πλαίσιο των υφιστάμενων εμπορικών σημάτων τους. Ο Όμιλος REWE αποκτά το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα Kuoni στην Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο Όμιλος Kuoni παραμένει ο ιδιοκτήτης του εμπορικού σήματος Kuoni. Ο Όμιλος REWE λαμβάνει την πλήρη κυριότητα της μάρκας Apollo στη Σκανδιναβία / Φινλανδία και όλων των σημάτων “specialist”.

Η Kuoni προτίθεται να ολοκληρώσει την αναζήτησή της για αγοραστή των υπολοίπων λειτουργικώνν δραστηριοτήτων T.O. στην Ινδία και το Χονγκ Κονγκ / Κίνα κατά τη διάρκεια του 2015.

Η Kuoni Group ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2015 ότι θα επικεντρωθεί στις βασικές δραστηριότητές της ως φορέας παροχής υπηρεσιών στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία και τις κυβερνήσεις. Αυτή η νέα στρατηγική κατεύθυνση μετατρέπει την Kuoni σε μια σαφώς εστιασμένη παγκόσμια πάροχο υπηρεσιών με ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης. Δεν διαθέτει πλέον προαγορασμένες πτήσεις ή δωμάτια ξενοδοχείων, τα οποία ανέβαζαν το ρίσκο του Ομίλου.

Η εταιρεία αποτελείται από τρία τμήματα: το Global Travel Distribution (GTD), το Global Travel Services (GTS) και το VFS Global. Αυτές οι βασικές επιχειρηματικές μονάδες κατέχουν ηγετική θέση στις αγορές που χαρακτηρίζονται από υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η τοποθέτησή της ως ενός μοναδικού φορέα παροχής υπηρεσιών με ισχυρή παρουσία στην Ασία δίνει στην Kuoni την ευκαιρία να αυξήσει την ανάπτυξη και την κερδοφορία της μέσω οικονομιών κλίμακας, καθώς και τη περαιτέρω επιχειρηματική της πρόοδο μέσω της αξιοποίησης των cross-selling πωλήσεών της. Η Kuoni θα επικεντρωθεί κυρίως στις αγορές με ελκυστικό μακροπρόθεσμο δυναμικό ανάπτυξης σε Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική. Στην αρχή του 2015 η εταιρεία ξεκίνησε ταυτόχρονα στρατηγικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και αύξησης της κερδοφορίας της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024