Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚαθυστερήσεις στη συγχώνευση της Thomas Cook
Η συγχώνευση θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Καθυστερήσεις στη συγχώνευση της Thomas Cook

Η συγχώνευση της Thomas Cook με τους ομίλους Co-operative Group και Midlands Co-operative σε επίπεδο λιανικών πωλήσεων θα καθυστερήσει περαιτέρω, καθώς ανακοινώθηκε χθες ότι το θέμα της συγχώνευσης θα παραπεμφθεί […]

Η συγχώνευση της Thomas Cook με τους ομίλους Co-operative Group και Midlands Co-operative σε επίπεδο λιανικών πωλήσεων θα καθυστερήσει<...> περαιτέρω, καθώς ανακοινώθηκε χθες ότι το θέμα της συγχώνευσης θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η τελευταία μπορεί να χρειαστεί 6 μήνες ή και ακόμη περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει εάν θα επιτρέψει τη συνέχιση της συμφωνίας.

Το Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων (OFT) έχει ήδη ασχοληθεί επί 6 εβδομάδες εξετάζοντας την προτεινόμενη συγχώνευση, η οποία θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική αλυσίδα λιανικής στο Ην. Βασίλειο. Χθες το πρωί όμως τα τρία μέρη δήλωσαν ότι έχουνυποβάλει αίτηση προς το OFT για ταχεία επεξεργασία της διαδικασίας αντιμονοπωλιακής έγκρισης, ώστε το θέμα να προχωρήσει άμεσα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Προφανώς, πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος το OFT να προχωρήσει και αυτό σε αναφορά της συγχώνευσης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνοντας δική του έρευνα. Ζητώντας πρώτοι η αίτηση να υποβληθεί άμεσα ελπίζουν να κερδίσουν χρόνο.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου χθες το πρωί, η διευθύνουσα σύμβουλος της Thomas Cook, Manny Fontenla-Novoa, δήλωσε: “Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι για εκκαθάριση, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς προηγούμενες αποφάσεις στο χώρο μας. Πιστεύουμε ότι πηγαίνοντας το θέμα κατευθείαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού θα λάβουμε απάντηση γρηγορότερα. Η άποψή μας για τα οφέλη της συναλλαγής είναι αμετάβλητη και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη συγχώνευση. Εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές, ώστε να επισπευθεί το ζήτημα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024