Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΜετά από συνεχείς ζημίες ο Tour Operator Detur σταμάτησε τη λειτουργία του
Tour Operators

Μετά από συνεχείς ζημίες ο Tour Operator Detur σταμάτησε τη λειτουργία του

Με μια ανακοίνωση σήμερα ο Tour Operator Detur ανακοίνωσε την παύση των δραστηριοτήτων του.

Η Detur ανακοίνωσε την παύση των εργασιών της μετά από συνεχείς ζημίες. ‘Oπως αναφέρει ανακοίνωση της Detur Finland έκανε ζημιές σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ πέρυσι και φέτος είναι η δεύτερη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ζημιών.

Η Detur Finland έχει ήδη βαριές ζημιές εδώ και δύο χρόνια, αλλά η διοίκηση της εταιρείας πίστευε ότι οι δραστηριότητες θα καταστούν κερδοφόρες φέτος. Σημειώνουμε ότι ο συγκεκριμένος Tour Operator είχε πολλές συνεργασίες με ελληνικούς προορισμούς, αλλά και σε πολλούς στην γειτονική Τουρκία.

Η Detur ιδρύθηκε το 1993 ως ταξιδιωτικό γραφείο στην Τουρκία και σιγά σιγά έγινε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τουριστικό κλάδο έως το 2000.

Το 1998, μόλις πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Detur άρχισε να επεκτείνει το πεδίο της πέρα από την Τουρκία και ίδρυσε υποκαταστήματα στη Σκανδιναβία. Με εμπιστοσύνη με τα χρόνια της βιομηχανικής τεχνογνωσίας της, η Ελλάδα, η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Ταϊλάνδη προστέθηκαν στον συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο των προορισμών της Detur.

Το ταξιδιωτικό γραφείο Detur Finland Oy, το οποίο είναι υπό την ευθύνη του Φινλανδικού Οργανισμού Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (KKV), είναι πολύ ζημιογόνο. Η εταιρεία πραγματοποίησε ζημία 998.000 ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που υπέβαλε η Detur Finland Oy στο Συμβούλιο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Καταχώρησης στα τέλη Αυγούστου.

Ο κύκλος εργασιών της Detur Finland πέρυσι ήταν 2,9 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του τουριστικού γραφείου“Ένα ταξιδιωτικό γραφείο με ήδη αμφίβολη φήμη έγινε πρωτοσέλιδο σήμερα επειδή δεν κατάφερε να πληρώσει τα τέλη ξενοδοχείων των πελατών του που αγόρασαν ένα ταξίδι διακοπών στην Τουρκία. Η KKV διερευνά επί του παρόντος το θέμα.”

Το έτος ζημιών ήταν ήδη το δεύτερο στη σειρά, καθώς το 2020 η Detur Finland έκανε ζημιά 904.000 ευρώ με τζίρο λίγο λιγότερο από 600.000.

Η κρίση του κορωνοϊού έπληξε σκληρά την τουριστική βιομηχανία, αλλά το πλήγμα ήταν ιδιαίτερα σκληρό για τον Detur.

“Συσσωρεύτηκαν ζημιές σε διάστημα δύο ετών, συνολικού ύψους περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ. Ο μητρικός όμιλος στήριξε την εταιρεία κατά το διάστημα αυτό με κεφαλαιακά δάνεια 1,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία έχει λάβει επιδότηση κόστους 2,3 εκατομμυρίων από τη φινλανδική κυβέρνηση”, λέει η Erkka Felt, επιχειρηματική ερευνήτρια των Talouselämä-lehti και Kauppalehti.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024