Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι επαγγελματίες του τουρισμού της Εύβοιας γνωρίζουν τον εναλλακτικό τουρισμό
Εναλλακτικός τουρισμός

Οι επαγγελματίες του τουρισμού της Εύβοιας γνωρίζουν τον εναλλακτικό τουρισμό

Σε ημερίδα στο ξενοδοχείο Lucy Hotel της Χαλκίδας, επιχειρήθηκε η συνεργασία τοπικών εταιρειών εναλλακτικού τουρισμού με ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και επισκέψιμες μονάδες του νομού, αλλά και να δημιουργηθούν ελκυστικά και ανταγωνιστικά πακέτα τουρισμού, που θα ενισχύσουν την θέση της Εύβοιας και Σκύρου στον τουριστικό χάρτη.

Το Επιμελητήριο Ευβοίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας και συντονίστρια την εταιρεία Evia Adventure Tours, σε μια από κοινού πρωτοβουλία για την εδραίωση του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας, συνδιοργάνωσαν ημερίδα προώθησης των τοπικών εταιρειών εναλλακτικών δραστηριοτήτων, επισκέψιμων οινοποιείων και άλλων επισκέψιμων μονάδων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η όλη πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να στηρίξει ενεργά τις δράσεις των μελών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, υλοποιήθηκε με τη μορφή ημερίδας και Β2Β συναντήσεων μεταξύ ξενοδόχων, ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών πρακτόρων με τους παρόχους των δραστηριοτήτων τουρισμού ή των επισκέψιμων εγκαταστάσεων.

Η ημερίδα έγινε στις 20 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Lucy Hotel της Χαλκίδας, με σκοπό τη συνεργασία τοπικών εταιρειών εναλλακτικού τουρισμού με ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και επισκέψιμες μονάδες του νομού. Στόχος ήταν να δημιουργηθούν ελκυστικά και ανταγωνιστικά πακέτα τουρισμού, που θα ενισχύσουν την θέση της Εύβοιας και της Σκύρου στον τουριστικό χάρτη.

Οι ομιλητές της ημερίδας ήταν οι κ.κ. Χάρης Μπρουσαλιάν από το Greek Travel Pages, Τατιάνα Ρόκου, δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΝΑΤΤΟΥΡ, Ιωάννης Λαγός από το Menalon Trail και Σίσσυ Νίκα, δημοσιογράφος γαστρονομίας και τουρισμού.


Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, σε σύντομο χαιρετισμό της.

Ο κ. Μπρουσαλιάν αναφέρθηκε στη δημιουργία του περιεχομένου για την προβολή της τουριστικής επιχείρησης μέσα από τα online media, τρόποι και παραδείγματα.

Η κα Ρόκου μίλησε για τον outdoor adventure τουρισμό, το προφίλ του εναλλακτικού επισκέπτη, τι αναζητά, τι είδους καταλύματα προτιμά, καθώς και για το ποιες δραστηριότητες είναι ιδανικές για τη δημιουργία πολυήμερων πακέτων.

Ο κ. Λαγός έκανε εκτενή αναφορά στον αντίκτυπο της δημιουργίας οργανωμένων δικτύων πεζοπορίας στο νομό “Από λιμάνι σε λιμάνι”. Για παράδειγμα, ο επισκέπτης να μπορεί να πεζοπορήσει από την Ερέτρια έως το λιμάνι της Κύμης και από εκεί να φτάσει ως την Σκύρο. Ενώ ανέφερε και τους λόγους που οι πεζοπόροι επισκέπτονται ένα τόπο αλλά και πως συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, η κα Σίσσυ Νίκα, ανέφερε τη σημασία της γαστρονομίας στην δημιουργία ταυτότητας μιας περιοχής και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των τοπικών εδεσμάτων.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις οινοποιείων, επισκέψιμων αγροκτημάτων ή άλλων επισκέψιμων εγκαταστάσεων, καθώς και activity providers (παρόχων δραστηριοτήτων αναψυχής). Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γευστική δοκιμή τοπικών εδεσμάτων και κρασιών, δοκιμαστική βόλτα με ηλεκτρικά ποδήλατα στην παραλία της Χαλκίδος και B2B συναντήσεις μεταξύ activity providers, καταλυμάτων και τουριστικών πρακτόρων.

Στιγμιότυπο από την ημερίδα. Στο βήμα η κα Τατιάνα Ρόκου, δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΝΑΤΤΟΥΡ.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022
23/11/2022
22/11/2022
21/11/2022