Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΠρόστιμο-μαμούθ του ΣΔΟΕ σε τουριστικό γραφείο στη Ρόδο
Τουριστικά γραφεία

Πρόστιμο-μαμούθ του ΣΔΟΕ σε τουριστικό γραφείο στη Ρόδο

Πρόστιμο ύψους 8 εκατ. ευρώ σε γραφείο γενικού τουρισμού και εκμετάλλευσης πλοίων από το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου, για εικονικά τιμολόγια και ανύπαρκτες δαπάνες.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Νοτίου Αιγαίου επέβαλε πρόστιμο ύψους 8 εκατ. ευρώ σε γραφείο γενικού τουρισμού και εκμετάλλευσης ημερήσιων εκδρομών και κρουαζιέρων, γιατί χρησιμοποίησε 367 εικονικά τιμολόγια, προκειμένου να καλύψει κέρδη και να παρουσιάσει εικονικές δαπάνες.

Σύμφωνα με τα ροδίτικα ΜΜΕ, το εν λόγω γραφείο γενικού τουρισμού χρησιμοποίησε κατά τα έτη 2012 και 2013, συνολικά 367 εικονικά τιμολόγια αξίας άνω του 1,5 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό αύξησε τις δαπάνες του και έτσι παρουσίασε μειωμένα κέρδη για να αποφύγει την πληρωμή των φόρων που αναλογούσαν στα πραγματικά κέρδη του.

Σημειώνεται ότι στο ποσό των 8 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται έντοκα οι φόροι που έπρεπε να πληρώσει η εν λόγω επιχείρηση επί των πραγματικών κερδών της, καθώς και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω επιχείρηση που έκανε χρήση των 367 εικονικών τιμολογίων εντοπίστηκε τον Αύγουστο του 2013, το πρόστιμο των 8 εκατ. επιβλήθηκε τον Νοέμβριο και έκτοτε η υπόθεση εκκρεμεί στα φορολογικά δικαστήρια. Η ίδια υπόθεση, μαζί και άλλες που εντοπίστηκαν στην υπόλοιπη χώρα έχουν διαβιβαστεί από το ΣΔΟΕ στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα και την εφορία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023