Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΣτα πολιτιστικά δρώμενα της UNESCO υποστηριχτής το Angie Travel

Στα πολιτιστικά δρώμενα της UNESCO υποστηριχτής το Angie Travel

Δεκάδες παραδοσιακά συγκροτήματα από όλη την χώρα βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο, που μας πέρασε, 13-14 Μαΐου, στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας,προκειμένου να συμμετάσχουν στο 2ο Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση, αφιερωμένο στην […]

Δεκάδες παραδοσιακά συγκροτήματα από όλη την χώρα βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο, που μας πέρασε, 13-14 Μαΐου, στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας,<...>προκειμένου να συμμετάσχουν στο 2ο Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση, αφιερωμένο στην Ειρήνη, την Αλληλεγγύη των Λαών και την Πολιτιστική Κληρονομιά, που διοργάνωσε ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων με χρυσό χορηγό της εκδήλωσης το ταξιδιωτικό γραφείο Angie Travel.

Στα πλαίσια του οδοιπορικού οι 5.500 χορευτές από 150 συλλόγους, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μάγεψαν το κοινό όχι μόνο με τις χορευτικές φιγούρες τους, αλλά και με την ομορφιά των φορεσιών τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν προσωπικότητες με ιδιαίτερα σημαντικό και δημιουργικό έργο, όσον αφορά στην ελληνική παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά, μεταξύ των οποίων οι: Χρόνης Αηδονίδης, Σάββας Σιάτρας, Δόμνα Σαμίου και Γιώτα Βέη.

Επίσης, ο Όμιλος UNESCO Πειραιά τίμησε τον αείμνηστο δημιουργό Γρηγόρη Μπιθικώτση, με μια διάκριση που παρέλαβε η κόρη του εκλιπόντος, κυρία `Αννα Μπιθικώτση-Νικολοπούλου, ενώ τιμήθηκε και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO, κ. Γιώργος Χριστοφίδης, για την προσφορά του στην ανάπτυξη του Κινήματος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της UNESCO.

Ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση που είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει πλήθος κόσμου χαρακτήρισε την εκδήλωση ο Διευθυντής του Angie Travel, κ. Γιάννης Δήμου, ο οποίος μας ανέφερε ότι η συνεργασία του γραφείου του με τον Όμιλο UNESCO θα συνεχιστεί και για άλλες εκδηλώσεις στο μέλλον. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τις εκδηλώσεις του διήμερου οδοιπορικού παρακολούθησαν και αρκετοί πολιτικοί, κάνοντας την εκδήλωση ακόμη πιο σημαντική.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024