Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤα ξενοδοχεία της Γαλλίας τα βάζουν με τις εταιρείες online κρατήσεων
Ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία της Γαλλίας τα βάζουν με τις εταιρείες online κρατήσεων

Τα ξενοδοχεία της Γαλλίας ξεκίνησαν μία επίθεση σε τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρίες online κρατήσεων παγκοσμίως υποστηρίζοντας για άνιση και άδικη αντιμετώπιση σε θέματα τιμών μια και τους απαγορεύουν να προχωρήσουν σε προσφορές ή σε κρατήσεις μόνοι τους.

Η μεγαλύτερη ένωση ξενοδόχων στη Γαλλία, η UMIH, δηλώνει πως το Booking.com – η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για online κρατήσεις ξενοδοχείων – η Expedia και η HRS δε σέβονται τους κανόνες ανταγωνισμού της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού τους πιέζουν να τους δώσουν τις χαμηλότερες τιμές τους, ενώ ταυτόχρονα τους απαγορεύουν να προσφέρουν μειωμένες τιμές σε άλλους συμπεριλαμβανομένων και των σελίδων των ίδιων των ξενοδοχείων τους.

Τα παράπονα κατατέθηκαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Γαλλίας προσθέτοντας πως η προμήθεια που επιβλήθηκε από τις εταιρίες είναι υπέρογκη.

“Οι πλατφόρμες online κρατήσεων ξενοδοχείων αποτελούν ζωτικής σημασίας οδό για την προβολή των ξενοδοχείων στη Γαλλία και ειδικότερα των μικρότερων”, δήλωσε η UMIH. Παρ’ όλα αυτά προσθέτει πως “τα προσφερόμενα πλεονεκτήματα αυτών των συστημάτων έχουν σταδιακά χαθεί με τις άσχημες επιπτώσεις των εμπορικών πρακτικών που παραβιάζουν τους νόμους της Ευρώπης και της Γαλλίας.”

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Roland Heguy, διαμαρτυρήθηκε για “τους σκληρούς ορους που επιβάλλονται στους ξενοδόχους, που δεδομένης της δομής της αγοράς, δεν είναι σε θέση να τους αρνηθούν”.

Όταν τα ξενοδοχεία προχωρούν σε άμεσες πωλήσεις προς τους καταναλωτές, είναι ελεύθεροι να ορίσουν οι ίδιοι τις τιμές διάθεσης. Αλλά εκείνα τα ξενοδοχεία που υπέγραψαν συμβόλαια με εκείνα τα συστήματα online κρατήσεων με “μη διαπραγματεύσιμους όρους” είναι υποχρεωμένα να προσφέρουν τις ίδιες τιμές και ποιότητα δωματίων. “Αυτή η πολιτική στρέφεται ενάντια στον ανταγωνισμό”, δηλώνει η ένωση.

“Ο ξενοδόχος δεν είναι πια κύριος της προσφοράς και της διεύθυνσης”, αναφέρει ο κ. Heguy.

Η “επίθεση” της Γαλλίας ήρθε μήνες μετά την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελβετίας που προχώρησε σε έρευνα εναντίων των παραπάνω τριών εταιρειών για πρακτικές άνισης μεταχείρισης. Παρόμοιες αντιδράσεις σημειώνονται στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πέρυσι, το Γραφείο Δικαίου Εμπορίου στη Βρετανία κατηγόρησε τις Expedia, Booking.com και InterContinental Hotels Group για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού υπογράφοντας συμφωνίες που μείωναν τις προσφερόμενες τιμές των δωματίων προς τους καταναλωτές. Οι ιστοσελίδες δεν απάντησαν στις κατηγορίες της Γαλλίας, αλλά δήλωσαν πως θα συνεργαστούν σε οποιαδήποτε έρευνα, όσον αφορά στα υπόλοιπα κράτη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024