Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΑνήσυχος ο κόσμος του “business travel” από την υπερθέρμανση του πλανήτη
Αποτελέσματα έρευνας των ACTE και KDS

Ανήσυχος ο κόσμος του “business travel” από την υπερθέρμανση του πλανήτη

Αλλαγές στη συμπεριφορά των επαγγελματιών ταξιδιωτών παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό λόγω των παγκόσμιων ανησυχιών για το μέλλον του πλανήτη μας, έπειτα από την επικίνδυνη υπερθέρμανση του, όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησαν η Association of Corporate Travel Executives (ACTE) και η εταιρία τεχνολογικών λύσεων…

Αλλαγές στη συμπεριφορά των επαγγελματιών ταξιδιωτών παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό λόγω των παγκόσμιων ανησυχιών για το μέλλον του πλανήτη μας, έπειτα από την επικίνδυνη υπερθέρμανση του, όπως προέκυψε από την έρευνα<...>που πραγματοποίησαν η Association of Corporate Travel Executives (ACTE) και η εταιρία τεχνολογικών λύσεων για την ταξιδιωτική βιομηχανία KDS. Για τρίτη συνεχή χρονιά, στα πλαίσια της καθιερωμένης τους έρευνας, η ACTE και η KDS κατέγραψαν τις απόψεις επαγγελματιών ταξιδιωτών και ταξιδιωτικών πρακτόρων, διαπιστώντας για πρώτη φορά την πραγματική τους επιθυμία για μείωση της συχνότητας ταξιδίων, αλλά και το ενδιαφέρον τους για πιο “πράσινες λύσεις”.

Ειδικότερα, η έρευνα συνέλεξε τις γνώμες περισσοτέρων από 250 επαγγελματιών ταξιδιωτών (53% του δείγματος) και ταξιδιωτικών πρακτόρων (47% του δείγματος) στο διάστημα Νοεμβρίου 2007 και Ιανουαρίου 2008. Η πλειοψηφία των ερωτώμενων (40%) εργάζεται σε επιχειρήσεις με περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους, ενώ το δείγμα προέρχεται κατά 29,5% από τη Βρετανία, κατά 23,5% από τις ΗΠΑ και κατά 22,9% από την ηπειρωτική Ευρώπη.

Αξιοσημείωτο είναι το συμπέρασμα της έρευνας ότι το 45% των ερωτώμενων πιστεύει ότι οι ανησυχίες για την παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη επιδρούν άμεσα στις επιλογές των ατόμων, αναφορικά με τα επαγγελματικά ταξίδια. Για αυτό το λόγο, το 70% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές σελίδες για την κράτηση ενός ταξιδίου, ώστε να έχει περισσότερες επιλογές και να επιλέγει μεταξύ των ¨πιο φιλικών” προς το περιβάλλον.

Όπως επεσήμανε η Διευθύντρια της ACTE, κα Susan Gurley, “η έρευνα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού προβλέπει αλλαγή στην συμπεριφορά των επαγγελματιών ταξιδιωτών, οι οποίοι συνδέουν πλέον το θέμα μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα με τα ταξίδια”. Και πρόσθεσε: Η τάση δείχνει ότι οι ταξιδιώτες και οι επιχειρήσεις τους θα αναπτύσσουν όλο και περισσότερο περιβαλλοντική συνείδηση για πιο έξυπνους τρόπους ταξιδίων με λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι στους τελευταίους 12 μήνες οι επιχειρήσεις έχουν κάνει πολλά για να μετατρέψουν τις απλές προθέσεις για προστασία του περιβάλλοντος σε ουσιαστικές δράσεις. Συγκρινόμενη δε με την αντίστοιχη περσινή έρευνα, αυτή αποδεικνύει ότι η αναλογία εταιριών που δηλώνουν μείωση του αριθμού ταξιδίων για περιβαλλοντικούς λόγους αυξήθηκε από ένα τέταρτο σε ένα τρίτο. Η αύξηση αυτή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης οδήγησε επίσης σε μια αξιοσημείωτη αύξηση της αναλογίας των αναφορών για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα τμήματα ταξιδίων των επιχειρήσεων στην ανώτατη διοίκηση.

Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες χαράσουν το δρόμο στην υιοθέτηση `πράσινης` συμπεριφοράς επεσήμανε από την πλευρά του ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της KDS, κ. Stanislas Berteloot. “Αν και οι επιχειρήσεις θα αναλαμβάνουν δράσεις για την μείωση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι μπορούν και οι ίδιοι να κάνουν περισσότερα. Με την ολοένα μεγαλύτερη εφαρμογή αυτόματων συστημάτων κρατήσεων, ο γρηγορότερος τρόπος για την βελτίωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θα προκύψει μέσω των εξατομικευμένων δράσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024