Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΠάλι στην τρίτη θέση η Ελλάδα στην βράβευση για τις γαλάζιες σημαίες

Πάλι στην τρίτη θέση η Ελλάδα στην βράβευση για τις γαλάζιες σημαίες

Παρά την μικρή πτώση του αριθμού των ακτών που βραβεύθηκαν με την γαλάζια σημαία το 1999, η Ελλάδα παρέμεινε στην τρίτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 318 ακτές και 9 […]

Παρά την μικρή πτώση του αριθμού των ακτών που βραβεύθηκαν με την γαλάζια σημαία<.> το 1999, η Ελλάδα παρέμεινε στην τρίτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 318 ακτές και 9 μαρίνες βραβευμένες, από τις 367 ελληνικές υποψηφιότητες.
Το 1998, οι υποψηφιότητες ήταν 368 και είχαν βραβευθεί 326 ακτές και 7 μαρίνες. Η αύξηση του αριθμού των μαρίνων είναι πολύ σημαντικό στοιχείο σύμφωνα με την κ. Αλίκη Βαβούρη από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Οι δύο νέες μαρίνες που βραβεύθηκαν είναι η μαρίνα της Σητείας και η μαρίνα στο Ξυλόκαστρο, οι οποίες είναι μάλιστα και δημοτικές μαρίνες.
Επίσης, ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι μέσα στις βραβευμένες ακτές για το 1999 έχουμε και ακτές που για πρώτη φορά είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο βραβεύθηκαν για το 1999, 1.822 ακτές και 618 μαρίνες.
Οι λόγοι απόρριψης ορισμένων ακτών ήταν η κακή παρουσίαση της αίτησης και της οργάνωσης της ακτής, όπως επίσης και οι λίγες περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις ο λόγος απόρριψης ήταν η καθαρότητα των νερών. Τον συντονισμό του Προγράμματος έχει το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, F.E.E.E., και οι απαιτήσεις του είναι να πληρούνται τα κριτήρια του προγράμματος τα οποία χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:
Για τις ακτές είναι η ποιότητα των νερών κολύμβησης, η οργάνωση και η σωστή διαχείριση της ακτής, η πληροφόρηση του κοινού και η ασφάλεια των λουομένων, και οι περιβαλλοντικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Για τις μαρίνες είναι η οργάνωση της μαρίνας, η σωστή διαχείριση, η ασφάλεια της μαρίνας, η πληροφόρηση και οι περιβαλλοντικές δραστηριότητες.
Στόχος του προγράμματος είναι η οργάνωση της ακτής ή της μαρίνας, έτσι ώστε να προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες στους χρήστες και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες περιβαλλοντικού χαρακτήρα που πραγματοποιούνται από τους διαχειριστές, να έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Η γαλάζια σημαία του 1999 θα κυματίζει στις ακτές από τις αρχές Ιουνίου ως και το τέλος Οκτωβρίου. Οι γαλάζιες σημαίες γίνονται από ανακυκλωμένα υλικά και οι σημαίες του 1998 καθώς και αυτές των παλαιοτέρων ετών επιστρέφονται στη Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης για ανακύκλωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024