Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΘα επηρεάσει τον τουρισμό της Ισλανδίας το κυνήγι της φάλαινας

Θα επηρεάσει τον τουρισμό της Ισλανδίας το κυνήγι της φάλαινας

Για πρώτη φορά μετά από δεκατέσσερα χρόνια, επιτρέπεται και πάλι στην Ισλανδία το κυνήγι της φάλαινας, ενώ η τουριστική βιομηχανία της Ισλανδίας καταδίκασε την απόφαση και εκφράζει φόβους για μείωση […]

Για πρώτη φορά μετά από δεκατέσσερα χρόνια, επιτρέπεται και πάλι στην Ισλανδία το κυνήγι της φάλαινας, ενώ η τουριστική βιομηχανία<...> της Ισλανδίας καταδίκασε την απόφαση και εκφράζει φόβους για μείωση της τουριστικής κίνησης.

“Η φαλαινοθηρία ανήκει στο παρελθόν της Ισλανδίας και εκεί πρέπει να παραμείνει”, είπε εκπρόσωπος της Greenpeace. Επίσης, το Διεθνές Ταμείο για την Προστασία των Ζώων προειδοποίησε ότι η απόφαση της Ισλανδίας δεν έχει καμία επιστημονική βάση, ούτε γίνεται για την προστασία της αλιείας όπως ισχυρίζεται η ισλανδική κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι το ένα τρίτο των τουριστών που επισκέπτονται την Ισλανδία συμμετέχουν στην παρακολούθηση της φάλαινας και αναμένεται ότι θα επηρεαστούν αρνητικά από την απόφαση για έγκριση του κυνηγιού της. Ήδη περιβαλλοντικές οργανώσεις συστήνουν στους καταναλωτές να το ξανασκέφτονται πριν αποφασίσουν να πάνε διακοπές στην Ισλανδία και να αγοράσουν ισλανδικά προϊόντα και ιδίως ψάρι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024