Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονHelmpera : Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του Μπάτη
Περιβάλλον

Helmpera : Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του Μπάτη

Σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο προχώρησαν η HELMPEPA σε συνεργασία με την ναυτιλιακή εταιρεία Dianik Bross Shipping Corporation SA και το τουριστικό γραφείο Aspida Travel με την υποστήριξη του ομίλου Air France – KLM.

Σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο προχώρησαν η Helmpepa σε συνεργασία με την ναυτιλιακή εταιρεία Dianik Bross Shipping Corporation SA και το τουριστικό γραφείο Aspida Travel με την υποστήριξη του ομίλου Air France – KLM. Ο καθαρισμός οργανώθηκε και συντονίστηκε από την Helmpepa, η οποία έχει καθιερώσει τους καθαρισμούς των ακτών ως ένα βασικό εργαλείο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της ρύπανσης των ακτών και θαλασσών.

Οι εταιρείες Air France και KLM υποστηρίζουν σθεναρά τα τελευταία χρόνια δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, έχοντας δεσμευθεί και οι ίδιες να  μειώσουν την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά τις δραστηριότητές τους. Ο στόχος είναι έως το 2050 να επιτευχθούν μηδενικές εκπομπές ρύπων όπως καθορίζει η Συμφωνία του ΟΗΕ για το κλίμα που υπεγράφη στο Παρίσι. Η αυξημένη χρήση του SAF είναι βασικός παράγοντας για την επίτευξη αυτών των στόχων. Πρόσφατα υπέγραψαν με τις εταιρείες Dianik Bross Shipping Corporation SA και  Aspida Travel συμφωνία για το Εταιρικό Πρόγραμμα Corporate SAF (Sustainable Aviation Fuel).

Το πρόγραμμα SAF (Corporate Sustainable Aviation Fuel) που εγκαινίασε το 2021 ο όμιλος Air France-KLM, αφορά τους εταιρικούς πελάτες, οι οποίοι μετά από τον  υπολογισμό των εκπομπών CO₂ που σχετίζονται με τα ταξίδια τους, μπορούν να καθορίσουν μια ετήσια συνεισφορά που επιθυμούν να έχουν στο πρόγραμμα αυτό. Όλες οι συνδρομές των εταιρειών στο πρόγραμμα επενδύονται στην συνέχεια στην προμήθεια και κατανάλωση SAF. Η κίνηση αυτή υποστηρίζει τη δημιουργία μιας βιώσιμης βιομηχανίας καυσίμων στις αερομεταφορές που θα εγγυάται το οικολογικά υπεύθυνο μέλλον των ταξιδιών.

Οι συμφωνίες του ομίλου Air France-KLM για το Εταιρικό Πρόγραμμα Corporate SAF (Sustainable Aviation Fuel) με τις δύο εταιρείες που συμμετείχαν στην ενέργεια του καθαρισμού της ακτής, την εταιρεία Dianik Bross Shipping Corporation SA και το τουριστικό γραφείο Aspida Travel, είναι οι πιο πρόσφατες. Ο περιφερειακός διευθυντής του ομίλου της Air France-KLM κ. Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε: “Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε την έμπρακτη υποστήριξη των συνεργατών μας στις προσπάθειες και δράσεις του ομίλου μας για το περιβάλλον. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε σε παγκόσμιο επίπεδο και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Είμαστε αισιόδοξοι βλέποντας το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση του ναυτιλιακού και τουριστικού κλάδου”.

O όμιλος Air France-KLM καταβάλει προσπάθειες για την ταχύτερη επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για τη βιωσιμότητα μέχρι το 2030 και υπέγραψε συμφωνία προμήθειας Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου (SAF) για τα επόμενα χρόνια. Οι συμφωνίες καλύπτουν την άμεση προμήθεια 1,6 εκ. τόνων καυσίμου που αντιπροσωπεύουν το 10% του στόχου. Οι πρώτες παραγγελίες αναμένονται να παραδοθούν το 2023 και επιβεβαιώνουν την δέσμευση του ομίλου να δημιουργήσει έναν πιο βιώσιμο κλάδο για το περιβάλλον. Η μακροπρόθεσμη αυτή συμφωνία αφορά στην προμήθεια SAF  για τις εταιρείες του ομίλου που θα καλύψουν το διάστημα 2023-2026 και υπολογίζεται ότι με την χρήση αυτής της ποσότητας θα αποφευχθούν 4.7 εκ. τόνοι εκπομπών άνθρακα.  Δεσμεύοντας ποσότητες βιώσιμου καυσίμου μακροπρόθεσμα, ο όμιλος Air France-KLM υποστηρίζει την ανάπτυξη της βιομηχανίας παραγωγής SAF η οποία βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της βήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυξάνοντας την χρήση  και δημιουργώντας ζήτηση, οι εταιρείες του ομίλου στοχεύουν να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της ζήτησης και παραγωγής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024