Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας ‘Νικόλαος Τσελεμεντές’ στη Σίφνο
Γαστρονομία

14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας ‘Νικόλαος Τσελεμεντές’ στη Σίφνο

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου και εφέτος εορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του.

Μια από τις δημοφιλέστερες γαστρονομικές εκδηλώσεις της Ελλάδας επιστρέφει στη Σίφνο ύστερα από δύο  χρόνια αναγκαστικής αδράνειας. Το 14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022, στον παραδοσιακό οικισμό του Αρτεμώνα, στο νησί – γενέτειρα του εθνικού αρχιμάγειρα της Ελλάδας. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου που εφέτος εορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το Δήμο Σίφνου και με τη στήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων.

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ του 2018 (photo by Vangelis Rassias).

Πλήθος γευστικών πρωτοβουλιών και εκπλήξεων θα περιλαμβάνονται στο  τριήμερο πρόγραμμα. Αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων, άλλων περιοχών της Ελλάδας και ξένων χωρών θα “ανταμώσουν” στη Σίφνο για να αναδείξουν την ιδιαίτερη γαστρονομική και πολιτιστική τους παράδοση. Κάθε νησί θα διαθέτει περίπτερο στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα, όπου ερασιτέχνες μαζί με επαγγελματίες μάγειρες και σεφ θα παρασκευάζουν και θα  παρουσιάζουν τις συνταγές του τόπου τους, προσφέροντας μοναδικά εδέσματα στους επισκέπτες.

Σε μια διαμορφωμένη γωνιά της πλατείας, παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, τα αποκαλούμενα “Τσελεμεντάκια”, θα συμμετέχουν σε μαγειρικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, ντυμένα με ποδιές και πολύχρωμους μαγειρικούς σκούφους. Το φεστιβάλ θα ανοίγει τις “πύλες” του για το κοινό καθημερινά από τις 18.30 μέχρι τις 22.00, όπου τη “σκυτάλη” θα παίρνουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς σκοπούς της Σίφνου και των άλλων νησιών.

Κατά τις πρωινές ώρες, μαγειρέματα παραδοσιακών εδεσμάτων θα πραγματοποιηθούν σε παραλίες του νησιού, δίπλα στη θάλασσα. Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη και τα προσφερόμενα φαγητά, κερασμένα.

Στην κεντρική φωτογραφία, στιγμιότυπο από το φεστιβάλ του 2018 (photo by Vangelis Rassias).
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024