Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησης2ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, στις 26 Απριλίου 2015
Αθλητικός τουρισμός

2ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, στις 26 Απριλίου 2015

Οι δηλώσεις συµµετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόµο, τα 10.000 µ. και 5.000 µ., θα ολοκληρωθούν έως τις 19 Απριλίου 2015.

Με γοργό ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες του 2ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, που θα διεξαχθεί στις 26 Απριλίου 2015. Οι συνδιοργανωτές, Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και Περιφέρεια Νοίου Αιγαίου, με τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου/ΔΟΠΑΡ και της Μ.Κ.Ο. Run for Books φροντίζουν για την κάθε λεπτομέρεια της κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί φέτος στη Ρόδο. Επίσης, προετοιμάζουν και τους αγώνες μικρότερων αποστάσεων που θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα και προσελκύουν το ενδιαφέρον πάρα πολλών αθλητών. Όπως είναι γνωστό, την ίδια ηµέρα θα διεξαχθούν και αγώνες δρόµου σε δηµόσια οδό 10.000 µ. και 5.000 µ., καθώς και αγώνας δρόµου 1.000 µ. για µαθητές Δηµοτικών Σχολείων.

Οι δηλώσεις συµµετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόµο, τα 10.000 µ. και 5.000 µ., θα ολοκληρωθούν έως τις 19 Απριλίου 2015.

Η διαδροµή των 42.195 µ. έχει σηµείο εκκίνησης τον επαρχιακό δρόµο Μανδρικού – Έµπωνας 1 χλμ. µετά το Μανδρικό προς Έµπωνα (θερµοκήπια-πλάτωµα), Μανδρικό προς αρχαία Κάµειρο προς Καλαβάρδα, στη διασταύρωση Καλαβάρδα – Φάνες,κατεύθυνση προς Φάνες, έπειτα προς Σορωνή, ΔΕΗ προς διασταύρωση Θολού – ξενοδοχείο Doreta µε κατεύθυνση προς Doreta έπειτα για Παραδείσι, Κουφάς, γέφυρα Κρεµαστής (από κάτω), έπειτα Κρεµαστή, Ιαλυσός, Ιξιά, Κρητικά, Κάτω πέτρες (από τον κάτω δρόµο), Ακτή Κανάρη, στροφή στην οδό Γεωργίου Παπανικολάου προς Καζίνο, Εθνικό θέατρο προς Πλατεία Ελευθερίας και τερµατισµό µπροστά στο Ακταίον.

Για να συµµετάσχει δροµέας στο Μαραθώνιο Δρόµο θα πρέπει να έχει συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συµµετάσχει στους Αγώνες Δρόµου των 10.000 µ. θα πρέπει να έχει συµπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και 5.000 µ. θα πρέπει να έχει συµπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Στον αγώνα δρόµου των 1.000 µ. Μαθητών Δηµοτικών Σχολείων, δικαίωµα συµµετοχής έχουν µαθητές-τριες γεννηµένοι-ες τα έτη 2003-2006. Απαραίτητη προϋπόθεση συµµετοχής για τους ανήλικους δροµείς είναι η αποστολή ή η προσκόµιση της µαθητικής τους ταυτότητας, καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεµόνα έως την επίσηµη προθεσµία λήξης των εγγραφών.

Στον χαιρετισμό του στη σχετική συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε ότι οι ξενοδόχοι της Ρόδου καλωσορίζουμν και στηρίζουν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου στο νησί. “Είμαστε εδώ για να τονίσουμε πως, στο μέτρο των δικών μας δυνατοτήτων, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προκειμένου ο Μαραθώνιος της Ρόδου να αποτελέσει σημαντικότατο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που τιμάει την Ελλάδα και τη Ρόδο, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα με υψηλή συμβολική αξία: Συλλογικότητα, Συμμετοχή, Αγωνιστικότητα, Αποτέλεσμα, Νίκη”, είπε ο κ. Καμπουράκης. “Είναι έννοιες – κλειδιά που τις έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε στη δημόσια ζωή και στην καθημερινότητά μας. Γι’αυτό και προσδοκούμε η πρωτοβουλία που εγκαινιάζεται σήμερα να αποκτήσει τη δυναμική ενός θεσμού ο οποίος, θα συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον, θα προσελκύει επισκέπτες και θα συντελεί στην άρρηκτη σύνδεση ιστορίας – πολιτισμού – αθλητισμού – τουρισμού, τομείς όπου η Ρόδος έχει να επιδείξει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Η σημασία του Μαραθωνίου για τον ροδιακό τουρισμό είναι προφανής, καθώς μπορεί να συνεισφέρει θετικά στα δύο μεγάλα ζητούμενά μας: Τη διαρκή διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος από τη μια και στην άμβλυνση της εποχικότητας από την άλλη.

Ο Μαραθώνιος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα λόγο για να έλθει κάποιος στη Ρόδο μας. Χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να επισκεφθούν τη Ρόδο, είτε για να συμμετάσχουν, είτε για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Έτσι, μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε γεγονός που προσφέρει στην τοπική οικονομία και δίνει υπεραξία στον τουρισμό του νησιού μας.

Με αυτές τις σκέψεις, η Ένωση Ξενοδόχου Ρόδου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την επιτυχία της διοργάνωσης προκειμένου να ενισχυθεί η δυναμική του τουρισμού μας, να εμπεδωθεί στη συνείδηση της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας ότι η Ρόδος καταφέρνει να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, να αναβαθμίζεται διαρκώς σε ποιότητα και να κερδίζει την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη των επισκεπτών της.

Έχοντας αποκτήσει με πολύ κόπο, σκληρή δουλειά και μεγάλες επενδύσεις μια διακριτή ταυτότητα μέσα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας, αποδεικνύουμε πως δεν εφησυχάζουμε, αλλά προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και το περισσότερο. Κι αυτό τον κοινό στόχο πρέπει να τον υπηρετούμε όλοι, ενώνοντας δυνάμεις και καλές ιδέες, όπως αυτή του Μαραθωνίου, προκειμένου η Ρόδος να κρατάει πάντα τα σκήπτρα της βασίλισσας του ελληνικού τουρισμού και να αποτελεί διαχρονικό σύμβολο ειρήνης, πολιτισμού, φιλοξενίας.

Είναι το πιο ηχηρό και καθαρό μήνυμα για τη Ρόδο μας, για τη Ρόδο που μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις εποχές τουρίστες, μπορεί να υποστηρίξει μεγάλες διοργανώσεις και συνέδρια, και να προσφέρει στους επισκέπτες της το μοναδικό χρώμα της όλο τον χρόνο“.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024