Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία7o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας 'Νικόλαος Τσελεμεντές' στη Σίφνο
Φεστιβάλ

7o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας 'Νικόλαος Τσελεμεντές' στη Σίφνο

Τα νησιά των Κυκλάδων φιλοξενήθηκαν στη μεγάλη 'κυκλαδική γιορτή γεύσεων' του 7oυ Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας 'Νικόλαος Τσελεμεντές', με αντιπροσωπείες μαγείρων, οργανοπαικτών και χορευτών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” στην Σίφνο στις 7 Σεπτεμβρίου. Στη γενέτειρα  του εθνικού μάγειρα, Νικόλαου Τσελεμεντέ, η Σίφνος “έστρωσε το τραπέζι” με παραδοσιακά εδέσματα στην γραφική πλατεία του Αρτεμώνα αναδεικνύοντας την κυκλαδίτικη και ελληνική γαστρονομία.

Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος, Αντίπαρος, Δονούσα, Ηρακλειά, Ίος, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίκινος, Σύρος, Σχοινούσα, Τήνος και Φολέγανδρος φιλοξενήθηκαν στη μεγάλη “κυκλαδική γιορτή γεύσεων” με αντιπροσωπείες μαγείρων, οργανοπαικτών και χορευτών. Φιλοξενούμενο νησί εκτός Κυκλάδων, ήταν η Σκιάθος. Στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν πρωτότυπες δράσεις όπως τα παιδομαγειρέματα και το δρώμενο του γάμου.


 
Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σίφνου και των τοπικών φορέων και συλλόγων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, “πάντρεψε” την παράδοση με τη γεύση και τον πολιτισμό, ενώ η παρουσία των διακεκριμένων αρχιμαγείρων Νίκου Σαράντου, και Κώστα Βασάλου, απέδειξε πως η Σίφνος “γεφυρώνει” γαστρονομικά τη διαχρονικά αξία με τη σύγχρονη τάση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022