Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑδελφοποίηση των Κυθηραϊκών Μονοπατιών με τα Μονοπάτια του Καναδά
Περιπατητικός τουρισμός

Αδελφοποίηση των Κυθηραϊκών Μονοπατιών με τα Μονοπάτια του Καναδά

Οι περιπατητικοί οργανισμοί αδελφοποιούνται, με στόχο τη στενότερη διεθνή συνεργασία, αμφίπλευρη δημοσιότητα και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον σημαντικό ρόλο των μονοπατιών στη προστασία της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στις 13 Μαΐου στο Τορόντο του Καναδά έγινε η αδελφοποίηση των Κυθηραϊκών Μονοπατιών Kythera Hiking” με το Bruce Trail, που το διαχειρίζεται ον μεγαλύτερος σύλλογος περιπατητών του Καναδά Bruce Trail Concervancy.

Το Bruce Trail Concervancy, αριθμεί 10.000 μέλη και το συνολικό μήκος των μονοπατιών που διαθέτει είναι 900 χιλιόμετρα.

Η αδελφοποίηση  μονοπατιών είναι κάτι αντίστοιχο με την αδελφοποίηση πόλεων. Οι περιπατητικοί οργανισμοί αδελφοποιούνται, με στόχο τη στενότερη διεθνή συνεργασία, αμφίπλευρη δημοσιότητα και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον σημαντικό ρόλο των μονοπατιών στη προστασία της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σημαντική συμβολή στην αδελφοποίηση είχε η οργάνωση Paths of Greece, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τα μονοπάτια της. Η αδελφοποίηση έγινε στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος “Friendship Trails” του World Trails Network.

Στην εκδήλωση πήρε μέρος και ο κ. Γ.Π. Κασιμάτης, μέλος του ΔΣ του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης, ο οποίος και μετέφερε χαιρετισμό του δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/09/2022
27/09/2022
26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022