Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΆγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά θα φιλοξενήσουν ετάπ και δράσεις του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας
Αθλητικός τουρισμός

Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά θα φιλοξενήσουν ετάπ και δράσεις του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικού επιπέδου event, που φέτος είναι ενταγμένος στο 'καλεντάρι' της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας αξιολογημένος ως 2,1 Tour και ευελπιστεί να αναβαθμίζεται διαρκώς τα επόμενα χρόνια.

Η Κρήτη έχει την τιμητική της στον επικείμενο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, που φέτος διοργανώνεται ύστερα 11 χρόνια και στοχεύει να μονοπωλήσει τα επόμενα χρόνια τη διεθνή αγωνιστική ποδηλασία.

Τα μέλη “Cycling Greece”, η Οργανωτική Επιτροπή που συστάθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για να υλοποιήσει την αναβίωση του Γύρου, ολοκληρώνουν αυτές τις ημέρες ενέργειες και επαφές στην Κρήτη για τις αγωνιστικές διαδρομές και τις πλείστες παράλληλες εκδηλώσεις.

Στην Κρήτη και συγκριμένα σε Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά βρέθηκαν ο διευθυντής του αγώνα, κ. Βλαδίμηρος Πέτσας, με τον συντονιστή σηματοδότησης του race κ. Γιάννη Δαφούλη και επιθεώρησαν τους χώρους της παρουσίασης των ομάδων (26 Απριλίου, στο Ηράκλειο) καθώς και της εκκίνησης του 1ου ετάτ. Ακολούθως είχαν επαφές και με τους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Ο διευθυντής των Παράλληλων Εκδηλώσεων, κ. Θάνος Γεωργίου με τον αναπλ. διευθυντή κ. Αλέξανδρο Κανδύλη επισκέφθηκαν τον Άγιο Νικόλαο, την πόλη που θα “ανοίξει τον χορό” των Παράλληλων Εκδηλώσεων, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν κατά σειρά το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, για να οριστικοποιήσουν τις δράσεις που εμπλουτίσουν την αγωνιστική δράση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικού επιπέδου event, που φέτος είναι ενταγμένος στο “καλεντάρι” της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας αξιολογημένος ως 2,1 Tour και ευελπιστεί να αναβαθμίζεται διαρκώς τα επόμενα χρόνια.

Οι ποδηλάτες, που προέρχονται από 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες, θα αγωνιστούν σε 5 συνολικά ετάπ.

Οι τελικές διαδρομές θα παρουσιαστούν σε λίγες ημέρες σε από τον κ. Αυγενάκη, καθώς ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα φτάσει από την Κρήτη, στην Αττική, στη Στερεά, στη Θεσσαλία και την Ήπειρο.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι επίσημες ανακοινώσεις σε διαδρομές, χορηγούς, ομάδες και αθλητές που θα συμμετάσχουν στον Γύρο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, “η Ελλάδα αποκτά έναν ποδηλατικό γύρο αντάξιο της αθλητικής της παράδοσης και της απαράμιλλης ομορφιάς των τοπίων της. Ένα αθλητικό γεγονός που σχεδιάζει να δώσει τουριστική ώθηση σε κάθε πόλη που θα περάσει το λαμπερό πελοτόν, με πρώτιστο μέλημα την εγκαθίδρυση του ποδηλάτου στη νοοτροπία των πολιτών κα αγωνιστικά αλλά και αστικά, ως βασικό μέσο μετακίνησης”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022