Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑισθητική αναβάθμιση και προστασία της Παλιάς Πόλης των Χανίων
Προορισμός

Αισθητική αναβάθμιση και προστασία της Παλιάς Πόλης των Χανίων

Αυτοψία του δημάρχου των Χανίων κ. Μ. Σκουλάκη στο έργο 'Κατασκευή σύγχρονων δικτύων υποδομής στο Δυτ. Τμήμα'.

Τις εργασίες κατασκευής σύγχρονων δικτύων υποδομής στο Δυτικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης, επιθεώρησε χθες ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ.κ. Νίκο Ξυνίδη και Μανώλη Κεμεσίδη, το γενικό γραμματέα του Δήμου, κ. Γαβριήλ Κουρή και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Σκουλάκης ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για την πορεία εξέλιξης αυτών, καθώς όπως επισημάνθηκε από τον εργολάβο, το εν λόγω έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2013, πολύ γρηγορότερα δηλαδή από την ημερομηνία που προβλέπει η σύμβαση (Μάιος του 2014).

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χανίων, “το Δυτικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης, με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα αλλάξει ριζικά όψη, αφού θα έχει αποκατασταθεί και αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό η φυσιογνωμία και αισθητική της περιοχής ενώ παράλληλα διασφαλίζεται στο μέγιστο βαθμό και η πυροπροστασία της”.

“Με τις παρεμβάσεις που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων σε ολόκληρη της Παλιά Πόλη και με τις υποδομές που έχουν ήδη δημιουργηθεί αλλά και αυτές που θα δημιουργηθούν, θα αναβαθμιστεί σημαντικά η ποιότητα ζωής των κατοίκων της εν λόγω περιοχής”, πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης.

Το έργο, προϋπολογισμού 2.080.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Περιλαμβάνει τις οδούς Πόρτου, πάροδοι Πόρτου, Δούκα, Σκουφών, πάροδος Κονδυλάκη, Μόσχων, Θεοφάνους, πάροδοι Θεοτοκοπούλου, Γαμπά, Αγγέλου, Δαμασκηνών, Ρίτσου, πάροδος Μελετίου Πηγά, ενώ προβλέπει την κατασκευή αυτόνομου υπόγειου δικτύου πυρόσβεσης με κατασκευή δεξαμενής νερού και θάλαμο αντλητικού συγκροτήματος, την κατασκευή δικτύου ομβρίων, το διαχωρισμό των δικτύων ακαθάρτων και ομβρίων σε τμήμα της περιοχής επέμβασης, την υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου της ΔΕΗ, την εγκατάσταση κεντρικού δικτύου οπτικών ινών, την κατασκευή νέου δημοτικού φωτισμού, τη διαμόρφωση – αποκατάσταση των οδών και την ανακατασκευή του πάρκου Μπαλαντίνου.

Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί όλα τα δίκτυα υποδομών (δίκτυο πυρόσβεσης, δίκτυο δημοτικού φωτισμού, δίκτυο οπτικών ινών, δίκτυο ομβρίων, διαχωρισμός δικτύου ομβρίων και ακαθάρτων), έχουν τοποθετηθεί πυροσβεστικοί κρουνοί, έχει γίνει πλακόστρωση συνολικής επιφάνειας 2,5 χλμ. -σε ποσοστό 55% επί του συνόλου- έχει πραγματοποιηθεί μέρος της κατασκευής του πάρκου Μπαλαντίνου και έχει ξεκινήσει η κατασκευή της Δεξαμενής.

Στη φωτογραφία, εργασίες ανάπλασης στο πάρκο Μπαλαντίνου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024