Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Τι πραγματικά συμβαίνει με τα Τουριστικά Καταφύγια Αλύπας και Μπενιτσών;'
Περιφέρεια

Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Τι πραγματικά συμβαίνει με τα Τουριστικά Καταφύγια Αλύπας και Μπενιτσών;'

'Απορίας άξιον είναι πως εγκαινίασε τον Ιούλιο του 2021 ο τότε υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης τη Μαρίνα Μπενιτσών, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις;', αναρωτιέται ο βουλευτής Ν. Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ.

“Με την ιδιωτικοποίηση των Τουριστικών Καταφυγίων στην Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας και στις Μπενίτσες, πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για ανάπτυξη, επενδύσεις και οφέλη για τις ευρύτερες περιοχές. Όμως μετά τις συζητήσεις μου με επαγγελματίες και κατοίκους των περιοχών διαπιστώνω ότι η αλήθεια είναι διαφορετική” σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ν. Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

“Κατ’αρχάς, η Διαχειρίστρια Εταιρεία της Μαρίνας (Τουριστικού Καταφυγίου) Αλύπας χωρίς μέχρι στιγμής να έχει την απαιτούμενη αδειοδότηση για την εγκατάσταση προχωρά στην έκδοση συμβολαίων για τον ελλιμενισμό σκαφών, με τιμές που για τους μικροεπαγγελματίες και ψαράδες της Κέρκυρας είναι υπέρογκες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα σκάφος έως 5,5 μέτρα πρέπει να καταβάλει 434 ευρώ μηνιαίως  για τον ελλιμενισμό και οι τιμές ανεβαίνουν σταδιακά (όσο μεγαλύτερο το σκάφος) στα 558 ευρώ, έως και 930 ευρώ το μήνα”, συνεχίζει.

“Αντιλαμβανόμαστε ότι οι μαρίνες αυτές προσδοκούν να δουλέψουν με έχοντες και κατέχοντες για τον ελλιμενισμό των σκαφών τους, αλλά προκύπτουν ερωτήματα: Αφενός πως μπορεί να προχωρά η διαχειρίστρια εταιρεία σε έκδοση συμβολαίων χωρίς να υπάρχει πριν η αδειοδότηση της εγκατάστασης και αφετέρου πως θα ληφθεί μέριμνα για τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής καθώς και για τους επαγγελματίες του τουρισμού;

Ενημερωνόμαστε ότι οι εξαγγελίες για φροντίδα υπέρ των αλιευτικών σκαφών που προϋπήρχαν στην περιοχή έμειναν στα λόγια, καθώς ήταν ελάχιστες οι θέσεις που παραχωρήθηκαν, χωρίς να ληφθεί πρόβλεψη για το σύνολο των ψαράδων. Ταλαιπωρία υφίστανται και οι ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών αναψυχής, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν αδρά τον ελλιμενισμό και κατ΄επέκταση οι εργαζόμενοι σε αλιεία και τουρισμό.

Η Μαρίνα (τουριστικό αγκυροβόλιο) Μπενιτσών λειτουργεί ήδη από πέρσι και μάλιστα σημειώθηκαν και τα πρώτα προβλήματα με τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά τις διαβεβαιώσεις του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ότι η ανάδοχος εταιρεία δεν θα έχει αυτή τη δυνατότητα. Επιπλέον ενημερωνόμαστε ότι το Υπουργείο Τουρισμού ζήτησε πρόσθετα στοιχεία για να προβεί στην αδειοδότηση των εγκαταστάσεων τόσο από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας όσο και από τις διαχειρίστριες εταιρείες, διαδικασία που έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί”.

Και ο κ. Αυλωνίτης καταλήγει: “Απορίας άξιον είναι πως εγκαινίασε τον Ιούλιο του 2021 ο τότε υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης τη Μαρίνα Μπενιτσών, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις; Για το θέμα θα επανέλθω με ενδελεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο, διότι είναι εύλογα τα ερωτήματα που προκύπτουν και η τοπική κοινωνία χρειάζεται απαντήσεις”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022