Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφή'Κόντρα' ξενοδόχων – δημοτικών συμβούλων της Σκιάθου για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού
Ξενοδοχία

'Κόντρα' ξενοδόχων – δημοτικών συμβούλων της Σκιάθου για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου καλεί τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους του νησιού να επαναξιολογήσουν τη στάση τους απέναντι στους ξενοδόχους.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου υπογραμμίζει ότι τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μάρτυρας “ενός άδικου πολέμου που υφίσταται ορισμένοι συνάδελφοι μας, τον οποίο δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε”. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

“Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, διάφορους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετούνται κατά της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας.

Ακούσαμε δηλώσεις όπως: ‘Η Σκιάθος είναι κορεσμένη από ξενοδοχεία’, ‘Δε χρειαζόμαστε άλλα ξενοδοχεία’ κ.λπ. Πρόκειται για δηλώσεις, οι οποίες μας θλίβουν και τις οποίες ειλικρινά δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε. Πιστεύαμε πως όλοι γνώριζαν ότι ο τουρισμός είναι η σημαντικότερη πηγή εισοδήματος στο νησί μας. Πως τα ξενοδοχεία μας, προσφέρουν θέσεις εργασίας και έσοδα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Ακόμα και αν κάποιος είναι για τους δικούς του λόγους αντίθετος στην Τουριστική Ανάπτυξη, οι επενδύσεις υλοποιούνται βάσει συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες θέτουν τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις και στις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβλέπει. Τις ρυθμίσεις αυτές πρέπει να εφαρμόζει ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, ενεργώντας πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων τους.

Ως Ένωση Ξενοδόχων είναι υποχρέωσή μας να προασπίζουμε τα νόμιμα δικαιώματα των ξενοδόχων–μελών μας. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες ενός άδικου πολέμου που υφίσταται ορισμένοι συνάδελφοι μας, τον οποίο δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε. Απειλές και εκφοβισμοί είναι πέρα της λογικής μας”.

Η Ένωση καλεί τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους του νησιού να επαναξιολογήσουν τη στάση τους απέναντι στους ξενοδόχους.

“Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε οι αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η αγάπη όλων μας για τον τόπο μας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο θα οικοδομήσουμε μια ειλικρινή συνεργασία που θα είναι προς το συμφέρον όλων”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023