Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Μικροί Ιχνευτές', δημιουργική απασχόληση παιδιών στο θέατρο της Επιδαύρου
Πολιτισμός

'Μικροί Ιχνευτές', δημιουργική απασχόληση παιδιών στο θέατρο της Επιδαύρου

Οι γονείς παρακολουθούν ως θεατές την παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τα παιδιά τους ταυτοχρόνως ανιχνεύουν βιωματικά στοιχεία της ίδιας παράστασης.

Οι γονείς μπορούν να απολαμβάνουν τις παραστάσεις στην Επίδαυρο δίχως να αγωνιούν για το που θα αφήσουν τα παιδιά τους, καθώς υλοποιείται και πάλι η δημιουργική απασχόληση παιδιών 5 έως 12 ετών σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, για όση ώρα διαρκούν οι παραστάσεις. Το επιτυχημένο πρόγραμμα “Μικροί Ιχνευτές”, που διακόπηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας, περιλαμβάνει δράσεις θεατροπαιδαγωγικές, εικαστικές, μουσικοκινητικές, αφηγηματικές, οι οποίες συνδέονται με το βλέμμα και την αισθητική της εκάστοτε παράστασης.

Οι γονείς παρακολουθούν ως θεατές την παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τα παιδιά τους ταυτοχρόνως ανιχνεύουν βιωματικά στοιχεία της ίδιας παράστασης. Στόχος είναι να δημιουργηθεί για τους γονείς και τα παιδιά ένας κοινός τόπος συζήτησης και αναστοχασμού, μέσα από μια διαφορετικά βιωμένη εμπειρία.

Το πρόγραμμα συντονίζει η θεατρολόγος κα Έλλη Γαβριήλ, σε συνεργασία με ομάδα έμπειρων θεατροπαιδαγωγών και δασκάλων μουσικοκινητικής και αισθητικής αγωγής (κ.κ. Αγγελική Τσάκωνα, Ελπίδα Κομιανού, Άλκηστη Βασιλάκου, Βασίλης Καλαγκιάς, Αναστασία Κορδάρη, Μάρα Καλαντζή).

Αρθρογράφος Πολιτιστικών Θεμάτων | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τζωρτζίνα αρθρογραφεί σε θέματα πολιτισμού και πολιτιστικών δρώμενων που άπτονται του ενδιαφέροντος της τουριστικής βιομηχανίας. Έχει ιδρύσει από τον Σεπτέμβριο του 2012 ένα πρωτότυπο εργαστήριo δημιουργικής έκφρασης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, "Τα Μανταλάκια". Το εργαστήριo αποτελεί έναν χώρο συνάντησης και επικοινωνίας για όσους θέλουν να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με νέους και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης και δημιουργίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024