Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑνανέωση της συνεργασίας της Nelios με τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού ΠΕ Τρικάλων
Προώθηση προορισμού

Ανανέωση της συνεργασίας της Nelios με τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού ΠΕ Τρικάλων

Επιτυχημένο το destination digital marketing case study για το ElaMeteoraTrikala.com.

Η Nelios παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της ψηφιακής καμπάνιας για το ElaMeteoraTrikala στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων. Η ολιστική ψηφιακή στρατηγική και η πρωτοποριακή μεθοδολογία που εφαρμόστηκε, καθιστούν το καινοτόμο project ως ένα απόλυτα επιτυχημένο case study για digital destination marketing μέσα σε μόλις 6 μήνες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η τοποθέτηση του προορισμού στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη (η καμπάνια “έτρεξε” αποκλειστικά σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες) ήταν ο βασικός στόχος-πρόκληση, αφού η ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα ζήτησης σε αγορές του εξωτερικού παρά τις φυσικές ομορφιές της και την πληθώρα επιλογών που προσφέρει. Βασική επιδίωξη της καμπάνιας ήταν η αύξηση του “awareness” για τον προορισμό και η προβολή όλων των εμπειριών που μπορεί να προσφέρει σε στοχευμένες αγορές και συγκεκριμένα κοινά.

Η στρατηγική στηρίχθηκε στη διαμόρφωση personas, με βάση ένα σύνθετο μείγμα δημογραφικών στοιχείων, γεωγραφικής θέσης, συμπεριφοράς στο website του προορισμού και ειδικών ενδιαφερόντων. Η λεπτομερής ανάλυση που προέκυψε σε συνδυασμό με τα δεδομένα του Οργανισμού αλλά και insights της Nelios, οδήγησαν στην υλοποίηση ενός δικτύου από micro-campaigns, το οποίο δημιουργεί έναν εξατομικευμένο ψηφιακό διάλογο με το κοινό στόχο.

Η επιλογή των μηνυμάτων ήταν διαφορετική κάθε φορά, ώστε να προβάλλονται τα ιδιαίτερα experiences του προορισμού μόνο σε όσους είχαν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, αυξάνοντας σημαντικά το engagement. Ακολούθησαν καμπάνιες remarketing προσαρμοσμένες στη συμπεριφορά των επισκεπτών στο επίσημο website, οι οποίες ενίσχυσαν περαιτέρω το “dream stage” και στη συνέχεια, δημιούργησαν την επιθυμία στους χρήστες να ανακαλύψουν τον προορισμό στο σύνολό του. Στα τελικά στάδια του funnel, οι καμπάνιες είχαν κυρίως εμπορική προσέγγιση με στόχο να προσκαλέσουν τους χρήστες να επισκεφθούν τον προορισμό.

Τα αποτελέσματα της καμπάνιας ήταν “άκρως εντυπωσιακά”, αφού το Click Through Rate (CTR – αναλογία επισκέψεων στο website προς το σύνολο εμφανίσεων των διαφημίσεων) εκτινάχθηκε στο 1,8%, ποσοστό τουλάχιστον 350% αυξημένο από τον μέσο όρο του κλάδου για αντίστοιχες καμπάνιες, οι οποίες συνήθως είναι κάτω από 0,5%. Από το σύνολο των χρηστών που επισκέφθηκαν το website, το 77,4% αφορούσαν ποιοτικές επισκέψεις, αφού παρατηρήθηκε αυξημένος χρόνος παραμονής ή αυξημένος αριθμός σελίδων που επισκέφθηκαν (τουλάχιστον 8 σελίδες ανά επίσκεψη).

Όσον αφορά στο συσχετισμό των αποτελεσμάτων με τις δαπάνες, για κάθε 1.000 ευρώ που δαπανήθηκαν:

  • 679.000 στοχευμένοι χρήστες είδαν το μήνυμα
  • 16.000 επισκέψεις στο website του φορέα
  • 2.400 παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον προορισμό
  • 600 ακολούθησαν όλα τα στάδια του funnel και άρα θεωρούνται πολύ πιθανοί επισκέπτες του προορισμού.
“Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την επιτυχημένη στρατηγική της Nelios και αποδεικνύουν πως οι εξατομικευμένες λύσεις digital marketing μπορούν να αποδώσουν σπουδαία μετρήσιμα αποτελέσματα για τους προορισμούς”, αναφέρει η εταιρεία.

Μετά την επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο της καμπάνιας, Nelios και Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων ανανεώνουν τη συνεργασία τους και ανεβάζουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη για το μέλλον. Τα επόμενα βήματα για τη Nelios είναι να εμβαθύνει, να εξελίξει και να τελειοποιήσει τη στρατηγική της, “αναμένοντας ακόμη πιο εντυπωσιακά στοιχεία στην επόμενη φάση αυτής της συνεργασίας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024