Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΑναβιώνει το σύμφωνο τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ταϊλάνδης
Συνεργασίες

Αναβιώνει το σύμφωνο τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ταϊλάνδης

Ο Κυβερνήτης του Οργανισμού Τουρισμού της Ταϊλάνδης, κ. Yuthasak Supasorn είχε στην Ελλάδα συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπ. Τουρισμού με στόχο την αναβίωση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα ο Κυβερνήτης του Οργανισμού Τουρισμού της Ταϊλάνδης, κ. Yuthasak Supasorn με προκαθορισμένες συναντήσεις στο υπουργείο Τουρισμού με στόχο την αναβίωση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η τουριστική κίνηση από και προς την Ταϊλάνδη έχει μακρά ιστορία πάνω από 40 χρόνια με την Ταϊλάνδη να είναι πολύ αγαπητός  εξωτικός τουριστικός προορισμός για τους Έλληνες, αλλά και πιο πρόσφατα, η Ελλάδα έγινε δημοφιλής στους Ταϊλανδούς, οι οποίοι θεωρούν μια επίσκεψη στη χώρα μας και ιδίως στην αγαπημένη τους Σαντορίνη ως κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να κάνουν στη ζωή τους.

Με αυτή την επίσκεψη αναβίωσε το μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας που είχε υπογραφεί πριν από 16 χρόνια και συζητήθηκαν οι προοπτικές για επαναφορά της απευθείας πτήσης μεταξύ των δύο χωρών που διακόπηκε το 2012 όταν η Thai Airways αποφάσισε ξαφνικά να διακόψει τα δρομολόγια της.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Yuthasak Supasorn με την κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, συζητήθηκαν εκτός από το θέμα της αεροπορικής διασύνδεσης και το πολύ σημαντικό θέμα της βίζας. Υπάρχουν παράπονα από μεγάλα τουριστικά γραφεία της Ταϊλάνδης για τις καθυστερήσεις στην έκδοση τουριστικής βίζας Ταϊλανδών που θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρας μας με αποτέλεσμα πολλές φορές είτε να ακυρώνουν το ταξίδι τους είτε να απευθύνονται σε άλλη χώρα Shengen.  Οι Έλληνες τουρίστες στην Ταϊλάνδη το 2019 ξεπέρασαν τις 14.000, ενώ φέτος, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, έφτασαν περίπου στις 3.000.

Η κ. Αθανασοπούλου δεσμεύτηκε ότι μέσα στο 2023 ο αριθμός θα ανέβει στις 10.000, ενώ όπως είπε, αμφότερα τα Υπουργεία θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα καταρτίσουν ένα action plan έτσι ώστε να δημιουργηθούν απευθείας αεροπορικές συνδέσεις και να ομαλοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης βίζα.

Από την πλευρά του ο κ. Yuthasak Supasorn, δήλωσε ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ταϊλάνδης ξεκίνησαν πριν από 350 χρόνια και πλέον έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Εκτός από την ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, της πλούσιας γαστρονομίας και των διαφορετικών τοπίων που προσφέρει η Ελλάδα, οι Ταϊλανδοί εστιάζουν επικοινωνιακά στη Ευρώπη μιας και ο κορονοϊός κατέδειξε ότι δεν μπορούν να βασίζονται στην Ασία. Η Κίνα, προ κορονοϊού, ήταν η πρώτη τουριστική αγορά για την Ταϊλάνδη με 10 εκατ. τουρίστες ετησίως και το κλείσιμο των συνόρων της, σε συνδυασμό τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, στέρησαν από τη χώρα ένα σημαντικό μέρος των τουριστικών εσόδων.

Η Ταϊλάνδη υποδέχτηκε το 2019 περίπου 40 εκατομμύρια τουρίστες, εκ των οποίων σχεδόν 7 εκατ. ήταν από την Ευρώπη. Σήμερα, μετά το «άνοιγμα της χώρας» η αγορά έχει επανακάμψει κατά 50% και ο στόχος για το 2023 είναι να φτάσει το 80% των προ πανδημίας επιπέδων.

Επίσης, σημαντικό για τους Ταϊλανδούς είναι η σχέση της χώρας τους με την Ελλάδα λόγω του Κωσταντή Γεράκη ή Costantin Gerachi,  που στην Ταϊλάνδη είναι γνωστός ως Constance Phaulkon και ήταν χαρισματικός τυχοδιώκτης Ελληνικής καταγωγής, ο οποίος κατάφερε να διοριστεί πρωθυπουργός του Σιάμ, όπως λεγόταν η Ταϊλάνδη μέχρι πρόσφατα, την περίοδο 1683 – 1688,  όπου και πέθανε. Το σπίτι του Γεράκη στο Λοπμπούρι υπάρχει ακόμα και σήμερα και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024