Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνεξάρτητοι Έλληνες: Να δημοσιοποιηθεί το σύνολο των προς πώληση νησιών
Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κ. Μαρκόπουλου προς τον πρωθυπουργό

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Να δημοσιοποιηθεί το σύνολο των προς πώληση νησιών

Επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κ. Μαρκόπουλου προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσει προς πώληση ελληνικά νησιά.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κώστας Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά την παροχή διευκρινήσεων αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει προς πώληση ελληνικά νησιά.

Ο κ. Μαρκόπουλος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην γαλλική εφημερίδα Le Monde όπου μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς διατυπώνει την πρόθεση του να θέσει προς εμπορική αξιοποίηση νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο αλλά και στο Ιόνιο Πέλαγος. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το ελληνικό δημόσιο διαθέτει 562, εμπορικά εκμεταλλεύσιμα, νησιά με συνολικό εμβαδόν 240 εκατ. τ.μ.

Λαμβάνοντας υπόψη το ανύπαρκτο θεσμικό πλαίσιο και πρωτίστως την αναγκαία και αυτονόητη ευαισθησία του ελληνικού λαού σε θέματα εθνικής ασφαλείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων ρωτά τον πρωθυπουργό:

  • Γιατί έγινε η συγκεκριμένη εξαγγελία; Έχουμε εξαντλήσει όλες τις άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και τώρα ξεπουλάμε νησιά; Πως διασφαλίζεται η μη αλλαγή χρήση γης καθ’όλη την διάρκεια της πώλησης ή ενοικίασης;
  • Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός; Θα δώσει εντολή για άμεση δημοσιοποίηση του συνόλου των προς πώληση νήσων; Πως συνδέεται το παρόν ζήτημα με την χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ; Ποιες οι ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να διασφαλιστούν, η προέλευση και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι υποψήφιοι αγοραστές;
  • Έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να ανακύψουν νομικά ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως η αστυνόμευση, η φορολόγηση και δασμολόγηση εμπορευμάτων, η αρμοδιότητα σε θέματα έρευνας & διάσωσης και το πλαίσιο υποδοχής παράνομων μεταναστών στις “ιδιωτικές” νήσους; Να ενημερωθεί η Βουλή για το θεσμικό πλαίσιο;
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022