Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑνοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Ξενία Χανίων
Ξενοδοχεία

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Ξενία Χανίων

Μετά από παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Χανίων, εκδόθηκε η ΑΠ 1361/28.01.2022 Απόφαση με την οποία πιστοποιείται πλέον η νομιμότητα των λουτρικών εγκαταστάσεων, του αναψυκτήριου και των άλλων διαμορφώσεων της έκτασης, που είχαν γίνει στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από τον ΕΟΤ.

Ένας χώρος, ο οποίος παραμένει εγκαταλειμμένος και απαξιωμένος επί πολλά χρόνια στην παλιά πόλη των Χανίων, πρόκειται να πάρει “ζωή”. Πρόκειται για το Ξενία Χανίων (χώρος της πισίνας), καθώς προχωρά η ανάπλαση του χώρου κατ’εφαρμογήν της υφιστάμενης αρχιτεκτονικής μελέτης.

“Έτσι ήταν η πισίνα του Ξενία στα Χανιά τη δεκαετία του 1970. Αντίστοιχη και ακόμα καλύτερη μορφή ευελπιστούμε να πάρει ο χώρος τώρα που άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίησή του, με την έκδοση της Διαπιστωτικής Πράξης Νομιμότητας των υφιστάμενων κατασκευών από το Υπουργείο Τουρισμού, αναφέρει ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης (φωτό).

“Μετά από παρέμβασή μου και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και του Δήμου Χανίων, εκδόθηκε η ΑΠ 1361/28.01.2022 Απόφαση με την οποία πιστοποιείται πλέον η νομιμότητα των λουτρικών εγκαταστάσεων, του αναψυκτήριου και των άλλων διαμορφώσεων της έκτασης, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από τον ΕΟΤ.

Πρόκειται για μία εξέλιξη αποφασιστικής σημασίας προκειμένου να προχωρήσει η ανάδειξη και η αξιοποίηση ενός χώρου στην καρδιά της παλιάς πόλης των Χανίων, ο οποίος παραμένει εγκαταλειμμένος και απαξιωμένος επί πολλά χρόνια.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από αρκετά χρόνια ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της χανιώτικης κοινωνίας. Με την Διαπιστωτική Πράξη Νομιμότητας ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση και αξιοποίηση ενός εμβληματικού χώρου στην είσοδο του Ενετικού λιμένα των Χανίων.

Είχα χειριστεί αρχικά το θέμα κατά την περίοδο της θητείας μου στο Δήμο Χανίων και, παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τις αγκυλώσεις που αντιμετωπίσαμε, καταφέραμε να γίνει πλέον το αποφασιστικό βήμα για την ανάδειξη του χώρου της πισίνας του Ξενία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, που από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων -ιδιαίτερα του Τμήματος Παλιάς Πόλης- που δούλεψαν συστηματικά για να ολοκληρωθεί επιτυχώς μία εξαιρετικά επίπονη διαδικασία.

Εύχομαι από εδώ και πέρα να προχωρήσει και η ανάπλαση του χώρου κατ’εφαρμογήν της υφιστάμενης αρχιτεκτονικής μελέτης, ώστε σύντομα κάτοικοι και επισκέπτες να μπορούν να χαρούν ένα από τα πιο όμορφα σημεία των Χανίων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024