Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντίθετο το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε κάθε προσπάθεια ανάκλησης της έκτασης του ΔΕΚΚ
MICE

Αντίθετο το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε κάθε προσπάθεια ανάκλησης της έκτασης του ΔΕΚΚ

Η διοίκηση του επιμελητηρίου απαιτεί την ακύρωση της απόφασης ανάκλησης της ενεργής και νόμιμης, κατά τα άλλα, παραχώρησης του ακινήτου με ΑΒΚ 289 Γουρνών Ηρακλείου Κρήτης.

Την έντονη αντίδραση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου έχουν προκαλέσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου έχει αποφασίσει να ανακαλέσει μονομερώς την παραχώρηση έκτασης 55 στρεμμάτων μέσα στην πρώην αμερικανική Βάση Γουρνών, συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (ΔΕΚΚ).

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, η επιχειρηματική κοινότητα της Κρήτης απαιτεί να παραμείνει το ΔΕΚΚ στο σημερινό καθεστώς λειτουργίας του και καλεί τους εκπροσώπους όλων των φορέων “να αντιδράσουν στην προσπάθεια ‘δήμευσης’ του χώρου που αποτελεί τον μοναδικό στο μέγεθος και στο είδος του εκθεσιακό χώρο στην Κρήτη, σε ευρεία χρήση από όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της”.

“Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), αποτελεί σήμερα την Αιχμή του Δόρατος της Εκθεσιακής – Συνεδριακής Υποδομής της Κρήτης. Το έργο σχεδιάσθηκε και ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το οποίο παραμένει εταίρος στη διοίκησή του και για περίπου εικοσιπέντε (25) χρόνια έχει φιλοξενήσει λαμπρά εκθεσιακά εμπορικά, πολιτιστικά γεγονότα, στηρίζοντας ενεργά τους παραγωγούς της Κρήτης. Πιο πρόσφατο όλων είναι και το Παγκρήτιου Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) με σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για παραγωγούς και ξενοδόχους”, ανέφερε ο κ. Αλιφιεράκης και τόνισε με έμφαση: “Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε την ακύρωση της απόφασης ανάκλησης της ενεργής και νόμιμης, κατά τα άλλα, παραχώρησης του ακινήτου με ΑΒΚ 289 Γουρνών Ηρακλείου Κρήτης. Η επιχειρηματική κοινότητα και οι παραγωγικές τάξεις της Κρήτης δεν μπορούν να στερηθούν ‘με το έτσι θέλω’ ένα οραματικό έργο, το οποίο συμβάλει ουσιαστικά και για δεκαετίες, στην ανάδειξη του νησιού σε επιστημονικό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου“.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024