Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑπαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ Λεμεσού και Πάφου
Ταξιδιωτική οδηγία

Απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ Λεμεσού και Πάφου

Οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μεταξύ των δύο πόλεων ισχύουν ήδη από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, με πιθανότητα παράτασης.

Η βρετανική κυβέρνηση επικαιροποίησε την ταξιδιωτική της οδηγία για την Κύπρο, ύστερα από την απαγόρευση ταξιδιών προς και από Λεμεσό και Πάφο (εκτός από ειδικούς λόγους), από τις κυπριακές αρχές. Οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μεταξύ των δύο πόλεων ισχύουν ήδη από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, με πιθανότητα παράτασης.

Στις δύο κυπριακές πόλεις ισχύει επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδυνές ώρες, από τις 8 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Σε άλλες περιοχές του νησιού η απαγόρευσης κυκλοφορίας ισχύει από 11 το βράδυ έως 5 το πρωί, ενώ η παραβίασή της μπορεί να επιφέρει πρόστιμο 300 ευρώ.

Εν τω μεταξύ , ξεκίνησαν χθες δωρεάν τεστ για όλους της κατοίκους της Πάφου, ενώ συνεχίζονται και τα τεστ για τους μετακινούμενους εργαζόμενους από και προς τις Επαρχίας Πάφου και Λεμεσού.

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, με ανακοίνωση του διευκρινίζει ότι σε σχέση με τη μετακίνηση πολιτών από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου για ιατρικούς σκοπούς (επίσκεψη σε ιατρό, διαγνωστικό κέντρο, νοσηλευτήριο για επέμβαση, ιατρικό κέντρο για θεραπεία, κ.ο.κ.), δεν απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης, εφόσον οι ασθενείς έχουν ιατρική βεβαίωση από τον θεράποντα ιατρό που να αποδεικνύει τον σκοπό της μετακίνησής τους. Σημειώνεται ότι βεβαίωση που πρέπει να έχει ο ασθενής από τον θεράποντα ιατρό του, θα καλύπτει και τον συνοδό, στις περιπτώσεις που ο ασθενής δεν θα μπορεί να μεταβεί μόνος του για τον σκοπό της θεραπείας του.

Τέλος, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για ολους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024