Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑπεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων σήμερα στην Κέρκυρα
Τουριστική απασχόληση

Απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων σήμερα στην Κέρκυρα

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μη καταβολή μισθών, υπερωριών αλλά και επιδομάτων. Στην Κέρκυρα αυτή τη στιγμή εργάζονται 5.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι σε περισσότερες από 400 ξενοδοχειακές μονάδες.

Απεργούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, “ενάντια στην καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης και την εργοδοτική τρομοκρατία, την απλήρωτη δουλειά, τις συνθήκες υπερεντατικοποίησης, αλλά και για την περικοπή του εποχικού επιδόματος ανεργίας”.

Στην Κέρκυρα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στις 10 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο. Στην ανακοίνωσή της τονίζει: “Η τουριστική σεζόν βρίσκεται ήδη στα μέσα της, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση της δουλειάς και τη στυγνή εκμετάλλευση μέσα στους χώρους δουλειάς (…) Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων δίνει καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες μέσα στους χώρους δουλειάς με χειροπιαστά αποτελέσματα, όπως είναι καταβολές δεδουλευμένων, τήρηση ωραρίου εργασίας κ.ά. Η απεργία στις 13 Αυγούστου είναι μία πολύ μεγάλη και δύσκολη μάχη. Οι μάχες αυτές δεν μπορούν να δοθούν από λίγους, πρέπει όλοι να συμβάλουμε, να συζητήσουμε, να οργανώσουμε τον αγώνα”.

Είχε προηγηθεί και άλλη απεργία στις 8 Αυγούστου στη Ρόδο. Η Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ ανέφερε: “Τα αφεντικά, η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ μας έχουν πάρει τα αυτιά με τις θεαματικές αυξήσεις στις αφίξεις, στις εισπράξεις. Την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας που τάχα έρχονται. Εσύ όμως γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργαζόμενος στην “ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας”, όπως συχνά χαρακτηρίζουν τον τουρισμό. Βιώνεις στο πετσί σου πώς βγήκαν αυτά τα κέρδη και σε ποιες τσέπες πήγαν – σίγουρα όχι στη δική σου! Για εσένα ζει και βασιλεύει η απλήρωτη δουλειά, οι ατέλειωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση που σου ρημάζει το κορμί, η πληρωμή όσο θέλει το αφεντικό, που με το έτσι θέλω ισοπεδώνει Συλλογικές Συμβάσεις και άλλες κατακτήσεις, η τρομοκρατία”.

Τη συμπαράστασή του στους ξενοδοχοϋπαλλήλους εξέφρασε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου και επεσήμανε ακόμα ότι η απεργία θα έπρεπε να επεκταθεί στους εργαζόμενους όλων των κλάδων στο νησί.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024