Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςAstypalea Cycling Festival, για την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί
Ποδηλατικός τουρισμός

Astypalea Cycling Festival, για την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί

Μια δράση για την καθιέρωση του νησιού ως φιλικού προορισμού για τους ποδηλάτες, στο πλαίσιο του προγράμματος 'Astypalea Smoke Free'.

Με σκοπό την εδραίωση της Αστυπάλαιας  ως προορισμού ευζωίας διενεργήθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο 13 έως την Τρίτη 16 Οκτωβρίου το 1ο Ποδηλατικό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή ποδηλατών που ταξίδεψαν από την Αθήνα για να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού.

Το Astypalea Cycling Festival 2018, οργανώθηκε από το Δήμο Αστυπάλαιας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εταιρείας Παπαστράτος, στο πλαίσιο του προγράμματος “Astypalea Smoke Free”, μία μεγάλη, πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Το σύνολο των δράσεων που διεξάγονται στο νησί στηρίζονται στο marketing plan και την καμπάνια επικοινωνίας “Astypalea. The Aegean Energy Spring”, που έχει εκπονηθεί και υλοποιείται από την εταιρεία συμβούλων της Αστυπάλαιας και έχουν στόχο να αναδείξουν το μοναδικό χαρακτήρα και τη θετική της ενέρεγεια και να προωθήσουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την προσέκλυση ειδικών κοινών και την επέκταση της τουριστικής περιόδου με σύγχρονους τρόπους και μεθόδους προβολής.

“Προχωράμε με συγκροτημένο σχέδιο και προσκαλούμε τους επισκέπτες μας να ζήσουν τη μαγεία του νησιού και να αισθανθούν τη θετική του ενέργεια με τον πιο απολαυστικό, οικολογικό και υγιεινό τρόπο, το ποδήλατο, στηρίζοντας παράλληλα το πρόγραμμα ‘Astypalea Smoke-Free’ για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο” δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρία Καμπούρη.

Η ποδηλατική δράση περιελάμβανε διαδρομές για ποδηλάτες όλων των επιπέδων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές αλλά και τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού, να γευτούν τοπικά εδέσματα, να διασκεδάσουν με παιχνίδι θησαυρού, αλλά και παραδοσιακό γλέντι.

Να σημειωθεί ότι η Αστυπάλαια  αποτέλεσε και φέτος πόλο έλξης για τους τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας ένα “μπουκέτο” τουριστικών εμπειριών που συνδυάζεται απόλυτα με τη φυσική ομορφιά και την αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024