Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΧωρίς PLF από σήμερα οι αφίξεις όλων των επιβατών εξωτερικού
Αερομεταφορές

Χωρίς PLF από σήμερα οι αφίξεις όλων των επιβατών εξωτερικού

Η κατάργηση του PLF απλοποιεί τη διαδικασία εισόδου για τους ταξιδιώτες, μετακυλίοντας την έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) υπενθυμίζει στο επιβατικό κοινό ότι από σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, τίθεται σε ισχύ η κατάργηση του PLF για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού, σύμφωνα με την ήδη εκδοθείσα COVID-19 NOTAM.

Ειδικότερα, με την εφαρμογή της αεροπορικής οδηγίας όλοι οι επιβάτες που καταφθάνουν στην χώρα μας από οποιαδήποτε προορισμό του εξωτερικού δεν χρειάζεται να συμπληρώνουν πριν την άφιξη στην Ελλάδα την ηλεκτρονική φόρμα PLF.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πρόσφατα σχετικά: “Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καταργείται από τις 15 Μαρτίου 2022 η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από τους επισκέπτες όλων των χωρών για  την είσοδό τους στην Ελλάδα. Η κατάργηση του PLF απλοποιεί τη διαδικασία εισόδου για τους ταξιδιώτες, μετακυλίοντας την έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Επιπλέον, η υιοθέτηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνει την Ελλάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024