Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔ.Ε.Υ.Α.Θ. για τη διαρροή λυμάτων στην Οία: 'Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους και ουδείς εξαιρείται'
Περιφέρεια

Δ.Ε.Υ.Α.Θ. για τη διαρροή λυμάτων στην Οία: 'Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους και ουδείς εξαιρείται'

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θήρας απαντά σε τοποθέτηση επιχειρηματία του νησιού, μετά από σοβαρό περιστατικό διαρροής λυμάτων στην Καλντέρα της Οίας.

“Δεν υπάρχει θησαυρός γιατί κανείς δεν τον ψάχνει και φυσικά ούτε άνθρακας όπως υποστηρίζουν ορισμένοι που προφανώς ξεχνούν ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου”, αναφέρει σε ανακοίνωση – απάντησή της σε τοποθέτηση επιχειρηματία του νησιού, μετά από περιστατικό διαρροής λυμάτων στην Καλντέρα της Οίας η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θήρας. “Δυσάρεστη εντύπωση μας προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση επιχειρηματία του νησιού με την οποία επιτίθεται στη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. μετά από σοβαρό περιστατικό διαρροής λυμάτων στην Καλντέρα της Οίας. Είναι άξια προβληματισμού η ευκολία με την οποία εγκαλείται η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. η οποία έπραξε το αυτονόητο. Έλεγξε τις αναφορές δημοτών για διαρροή, εντόπισε παράτυπες-παράνομες παρεμβάσεις στο χώρο και κάλεσε την Αστυνομία.

Η εργασία μας ολοκληρώθηκε με την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος. Η Ελληνική Αστυνομία έπραξε τα ανάλογα και από εκεί και πέρα η διαδικασία κινήθηκε αυτεπάγγελτα. Σε κάθε περίπτωση, η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει, ουδείς άλλος.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. δεν κάνει διακρίσεις, δε συναλλάσσεται και δε δέχεται παρεμβάσεις κατά την παραγωγή του κοινωφελούς έργου της. Ως σύγχρονη και άρτια οργανωμένη δημοτική επιχείρηση εργάζεται με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την εξυπηρέτηση των δημοτών και την επισκεπτών. Το περιστατικό όμως οφείλει να μας προβληματίσει για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη. Όποιος σπεύδει να αποποιηθεί των ευθυνών του είναι καλό να αναρωτηθεί αν έχει προηγουμένως πράξει τα δέοντα με γνώμονα το σεβασμό στον τόπο και τη
νομιμότητα. Όποιος ζητεί φιλικό περιβάλλον για τις δραστηριότητες του και αναζητεί συκοφάντες οφείλει πρώτα να είναι ο ίδιος συνεπής και να επιζητεί συνέπεια από τις αρχές.

Ποτέ δεν είναι αργά για αυτοκριτική.

Η στήριξη των επαγγελματιών του νησιού δε μπορεί να ισοδυναμεί με ανοχή στην αυθαιρεσία και την παρανομία αλλά με αγαστή συνεργασία για την ανάπτυξη των υπηρεσιών, των υποδομών και την προστασία της φυσικής ομορφιάς της Σαντορίνης. Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για τη Σαντορίνη οφείλουμε να γυρίσουμε σελίδα και να εργαστούμε όλοι μαζί, αρχές και επαγγελματίες, για την επόμενη μέρα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024