Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΔιάκριση του Δήμου Λειψών για την ριζική ανάπλαση του λιμένα
Ανάπλαση και βράβευση

Διάκριση του Δήμου Λειψών για την ριζική ανάπλαση του λιμένα

Το χάλκινο βραβείο πήρε ο Δήμος Λειψών για την αναβάθμιση του λιμένα του νησιου που αναπλάστηκε ριζικά ώστε να είναι ελκυστικότερος και τους τουρίστες του νησιού

Μία ακόμη σημαντική διάκριση προστέθηκε στη «φαρέτρα» του Δήμου Λειψών. Το Bronze βραβείο απέσπασε ο Δήμος στο πλαίσιο των Best City Awards 2023 στην κατηγορία των έργων ανάπλασης σχετικά με την «Προμήθεια Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση του Αστικού Εξοπλισμού Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Λειψών». Το βραβείο παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου, Ισιδώρα Κλάψη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

«Στόχος του συγκεκριμένου έργου ήταν η αναβάθμιση του χώρου λιμένα του νησιού μας έτσι ώστε να γίνει όχι απλά ελκυστικότερος στον επισκέπτη, αλλά κυρίως πιο βιώσιμος, καλαίσθητος και λειτουργικός στους μόνιμους κατοίκους και τα μικρά παιδιά. Η όψη του λιμένα των Λειψών άλλαξε ριζικά χάρη στην ολική ανάπλαση που επετεύχθη», επισήμανε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Τα έργα περιλάμβαναν την αντικατάσταση των φωτιστικών με φανούς που παραπέμπουν σε ένα πιο ιδιαίτερο και φιλόξενο περιβάλλον. Εγκαταστάθηκε επιδαπέδιο σκάκι που αποτελεί καθημερινό πόλο έλξης των παιδιών. Τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια από φιλικά στο περιβάλλον υλικά, όπως ξύλο. Τέλος, συστοιχία καλλωπιστικών δένδρων ολοκλήρωσε την αλλαγή της εικόνας του λιμανιού, πλαισιώνοντας τη συστηματική προσπάθεια για προώθηση της «πράσινης» εικόνας του νησιού και την εξέλιξη ενός αυθεντικού τουριστικού προορισμού. Αξίζει να αναφερθεί πως ο θεσμός των Best City Awards αναδεικνύει και επιβραβεύει κάθε χρόνο νέα έργα και καλές πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί από Περιφέρειες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις, προκειμένου οι πόλεις και περιοχές της Ελλάδας να είναι ευφυείς, αειφόρες, και οικονομικά βιώσιμες διατηρώντας την κοινωνική τους συνοχή. Στο πλαίσιο του θεσμού, ο Δήμος Λειψών έχει κερδίσει συνολικά πέντε βραβεία σε ισάριθμες συμμετοχές, ένα χρυσό, ένα αργυρό και
τρία χάλκινα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024