Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΔιεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας: Κυριάρχησε η γαστρονομία των καταρτιζόμενων του τουριστικού ΙΕΚ
Φεστιβάλ Κέρκυρας

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας: Κυριάρχησε η γαστρονομία των καταρτιζόμενων του τουριστικού ΙΕΚ

Φεστιβάλ Κερκυρας

Κατά τη διάρκεια του Φεστβάλ Κέρκυρας, οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ μάγεψαν με τις εξαιρετικές γεύσεις τους.

Το Νοέμβριο του 2022 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας, στην Εβραϊκή Συνοικία, κάτω από την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στο οποίο συμμετείχαν πολλοί τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες του νησιού, μεταξύ των οποίων και το ΙΕΚ Τουρισμού Ιωνίων Νήσων.

Το Φεστιβάλ τίμησε με τη παρουσία της, η δήμαρχος κα Μερόπη Υδραίου, η οποία συνεχάρη τους καταρτιζόμενους του ΙΕΚ για τις ξεχωριστές γεύσεις που δημιούργησαν, με την επίβλεψη των εκπαιδευτών της Σχολής.

Τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους κατοίκους της πόλης με την αθρόα προσέλευση, ήταν ένα πάντρεμα των επιρροών της κουζίνας που έχει δεχθεί το νησί των Φαιάκων τόσο από Ενετούς, Άγγλους και Γάλλους όσο και από την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, με ¨άγνωστες¨ νοστιμότατες παραλλαγές που απόλαυσε με  περίσσια ευχαρίστηση ο κόσμος.

Σε συνδυασμό με τη νέα και διαδεδομένη τάση, πάντοτε σύμφωνη με τις γαστρονομικές ανησυχίες αλλά και επιθυμίες των ημερών, ο κόσμος δοκίμασε  brioche με λαυράκι και σάλτσα bianco, polenta croquettes με γραβιέρα, tortilla με σοφρίτο και Surprise Puree, καθώς και το παραδοσιακό στιφάδο με κρεμμύδι shallots

Φυσικά το εξαιρετικό τοπικό brand name του νησιού το κουμ κουάτ δεν θα έλλειπε από το street food που ετοίμασαν οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ: Crème Pâtissière, μαρμελάδα κουμ κουάτ και γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ μέσα σε μικρά σουδάκια, ήταν η γεύση που απογείωνε πραγματικά τον ουρανίσκο.

Τα συγχαρητήρια από το κοινό απέσπασαν οι καταρτιζόμενοι που έλαβαν μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας, οι εκπαιδευτικοί κκ. Μπούρας, Κοτίνης, Αυλωνίτης που είχαν την επιμέλεια και εποπτεία των εδεσμάτων καθώς και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης παρακείμενα στην Αγία Σοφία που συνέβαλλαν στην επιτυχία του γαστρονομικού ταξιδιού, ανάμεσα στα καντούνια της πόλης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024