Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημιουργία τουριστικού οργανισμού στη Δράμα με χρηματοδότηση από το LEADER
Περιφέρεια

Δημιουργία τουριστικού οργανισμού στη Δράμα με χρηματοδότηση από το LEADER

Το πρώτο πρόγραμμα LEADER αφορά στη σύσταση και δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Προβολής της Δράμας. Το δεύτερο συνεργατικό σχήμα αποτελείται από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας και τοπικές επιχειρήσεις, για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και του αγροτουρισμού της πόλης.

“Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας ευχαριστεί όλους όσους πίστεψαν και στήριξαν τις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν στο LEADER όπου μέσα από αυτές θα ‘χτίσουμε’ την τουριστική ταυτότητα της Δράμας και θα αναδείξουμε όλους τους τομείς που σκοπό έχουν την τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη του νομού της Δράμας”, αναφέρει σε δήλωσή της η Ένωση σχετικά με τα προγράμματα LEADER για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά τη Σύσταση και δημιουργία συνεργατικού σχήματος “Οργανισμός τουριστικής Προβολής” που αποτελείται από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας και τους Δήμους του Νομού της Δράμας, με τίτλο “Τοπική ανάπτυξη του Νομού Δράμας 2023 Σύμπραξη με Δήμους” με προϋπολογισμό 165.000 ευρώ.

Το δεύτερο συνεργατικό σχήμα αποτελείται από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας και τοπικές επιχειρήσεις, με τίτλο “Συνεργασία φορέων με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και του αγροτουρισμού της Δράμας” με προϋπολογισμό 136.000 ευρώ.

Τα δύο παραπάνω προγράμματα θα υλοποιηθούν σε βάθος τριετίας και αποτελούν τη βάση για μια ορθά δομημένη στρατηγική τουριστικής ανάδειξης της περιοχής για τα επόμενα χρόνια. “Η χρονική στιγμή της έγκρισης συμπίπτει με μια δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά εμείς το λαμβάνουμε ως μία μοναδική ευκαιρία”, σημειώνει η Ένωση.

Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024