Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΔημοφιλής η ελεύθερη Αμμόχωστος στους Σκανδιναβούς τουρίστες
Κυπριακός τουρισμός

Δημοφιλής η ελεύθερη Αμμόχωστος στους Σκανδιναβούς τουρίστες

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου θα παραμείνουν ανοικτές περίπου 17 ξενοδοχειακές μονάδες. Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και εκστρατεία εσωτερικού τουρισμού για προσέλκυση στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, με στόχο να αυξηθούν οι μονάδες που θα παραμείνουν ανοικτές και το χειμώνα.

Πρώτη στις προτιμήσεις των Σκανδιναβών τουριστών έρχεται η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και συγκεκριμένα η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς, σύμφωνα με όλους τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της Σουηδίας, με τους οποίους συζήτησαν θέματα για αποστολή περισσοτέρων τουριστών στην περιοχή, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας και αντιπροσωπεία του Δήμου Παραλιμνίου που μετέβησαν πρόσφατα στη Σουηδία.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείοο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος, “πρώτη προτεραιότητα για τους Σκανδιναβούς για τις διακοπές τους είναι η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς. Επίσης, οι τουριστικοί πράκτορες με τους οποίους συζητήσαμε διάφορα θέματα, ανέφεραν πως στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου υπάρχει έλλειψη δωματίων. Δυστυχώς με τα κίνητρα που έθεσε η κυβέρνηση, στην Αγία Νάπα δε δικαιούνται καθόλου να χτιστούν επιπλέον νέα δωμάτια, ενώ περίπου το ίδιο ισχύει και για τον Πρωταρά”.

Με τους Σκανδιναβούς τουριστικούς πράκτορες συζητήθηκαν διάφορα θέματα έργων υποδομής, όπως είναι η οδός διασημοτήτων, το πάρκο γλυπτικής, η πρόσληψη επιπλέον τροχονόμων οι οποίοι περιπολούν στους πολυσύχναστους δρόμους της Αγίας Νάπας τα βράδια και άλλα θέματα που αφορούν τόσο τη διασκέδαση όσο και την ασφάλεια των τουριστών.

Ο κ. Καρούσος δήλωσε ότι ένα σοβαρό θέμα που έθεσαν οι τουριστικοί πράκτορες είναι το παραλιακό μέτωπο της Αγίας Νάπας, το οποίο δεν είναι και το καλύτερο ενώ απ’ότι φαίνεται δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2014.

“Χρειαζόμαστε περίπου 400.00 ευρώ για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο που για μας είναι άμεσης και υψίστης προτεραιότητας. Έχουμε ενημερωθεί ότι ούτε το παραλιακό μέτωπο αλλά ούτε και άλλα έργα που ζητήσαμε από το κράτος για την επαρχία μας, δεν περιελήφθησαν στον προϋπολογισμό για τον επόμενο χρόνο”.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου θα παραμείνουν ανοικτές περίπου 17 ξενοδοχειακές μονάδες. Ταυτόχρονα όμως γίνεται και εκστρατεία εσωτερικού τουρισμού για προσέλκυση στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, με στόχο να αυξηθούν οι μονάδες που θα παραμείνουν ανοικτές και το χειμώνα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024