Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔήμος Νοτίου Κυνουρίας: Η “καρδιά” του θεματικού τουρισμού
Προώθηση προορισμού

Δήμος Νοτίου Κυνουρίας: Η “καρδιά” του θεματικού τουρισμού

Η περιοχή της Νότιας Κυνουρίας αποτελεί ένα 'παράδεισο' θεματικών μορφών τουρισμού προσφέροντας στον επισκέπτη αυθεντική εμπειρία με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα (Φεστιβάλ Μελιτζαzz, γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας, φεστιβάλ ΠαραΤυρό, γιορτή της Θάλασσας των Ναυτικών και του Ψαρά κ.ά.) και ευκαιρίες για δράση, χαλάρωση, απόλαυση και διασκέδαση.

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Νοτίου Κυνουρίας, μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας οργάνωσε παρουσίαση γνωριμίας των θεματικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η περιοχή, στην Αθήνα σε δημοσιογράφους και τουριστικά γραφεία. Έτσι θέλησε να καλωσορίσει όλους τους Έλληνες να γνωρίσουν αυτήν τη περιοχή της χώρας μας όπου υπάρχουν ακόμα ρίζες από Τσάκωνες και τα Τσακώνικα, την πανάρχαια τοπική διάλεκτο – “καούρ εκοκιάκατε”, Καλώς ήρθατε στη Νότια Κυνουρία.

Ο κ. Δημήτρης Κολινιώτης, μέλος του Δ.Σ. του Δήμου Νοτίας Κυνουρίας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του.
 

Ξεκινώντας από το πολιτιστικό της πρόγραμμα, ξεχωρίζει το Φεστιβάλ Μελιτζαzz που γίνεται στο Λεωνίδιο. Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chef συνεισφέρουν στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις. Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την πόλη του Λεωνιδίου, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bars και το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική, αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

Επίσης, η γιορτή της Τσακώνικης Μελιτζάνας, του εμβληματικού προϊόντος της Τσακωνιάς, αποτελεί θεσμό για τη Νότια Κυνουρία. Επισημαίνεται ότι η τσακώνικη μελιτζάνα έχει χαρακτηρισθεί από την ΕΕ προϊόν Προστατευομένης Ονομασίας Προελεύσεως.

Στον Τυρό Νότιας Κυνουρίας καθιερώθηκε το φεστιβάλ “ΠαραΤυρό”, γεμάτο διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Για τρεις ημέρες τον Ιούλιο, ο επισκέπτης ζει μια εμπειρία τέχνης και πολιτισμού, που απλώνεται σε όλη την πόλη. Συναυλίες, stand up comedy, προβολές ταινιών, πάρτι, ξεναγήσεις, ανοιχτά μαθήματα χορού και aqua yoga, αλλά και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως έκθεση με τα περίτεχνα τσακώνικα υφαντά και παρουσίαση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το “ΠαραΤυρό” έχει αποσπάσει βραβεύσεις για την πρωτοτυπία του.

Για τους λάτρεις του κρασιού και της γαστρονομίας, υπάρχει η γιορτή της Θάλασσας των Ναυτικών και του Ψαρά, αλλά και η γιορτή του κρασιού στα Πελετά.

Η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, φυσικά και από το εξωτερικό, που αγαπούν τη φύση και την αναρρίχηση, και επισκέπτονται το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου, που διαθέτει, πάνω από χίλιες εξοπλισμένες διαδρομές για όλων των ειδών τα στιλ αναρρίχησης και με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας. Όμως, η ποικιλομορφία της περιοχής δε σταματά εκεί… Όπως και άλλα μέρη της ελληνικής υπαίθρου, και η Νότια Κυνουρία έχει πολλά αξιόλογα μοναστήρια, επισκέψιμα είτε με πεζοπορία είτε με το ποδήλατο – αλλά και κέντρο ευεξίας.

Τέλος, οι παραλίες της Νότιας Κυνουρίας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες στα νησιά. Οι περισσότερες είναι αμμώδεις με πράσινη βλάστηση για φυσική σκιά και τα νερά βρέχονται από το Μυρτώο Πέλαγος, μια ανοιχτή και καθαρή θάλασσα.

Στη φωτογραφία, ο κ. Ανέστης Βασιλειάδης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας παρουσιάζει το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

08/12/2022
07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022