Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔωρεάν ταξίδια στην ιστορία της Αθήνας από τους διπλωματούχους ξεναγούς της πόλης
Ξεναγήσεις

Δωρεάν ταξίδια στην ιστορία της Αθήνας από τους διπλωματούχους ξεναγούς της πόλης

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας, στα πλαίσια της πολιτιστικής δράσης του, της σωστής ενημέρωσης, αλλά και της προβολής του έργου των ξεναγών, διοργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις για τους Αθηναίους στην Ακρόπολη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Οθωμανική Αθήνα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Με την έμπειρη καθοδήγηση των διπλωματούχων ξεναγών της Αθήνας, που προσφέρουν εθελοντικά επισκέψεις γνωριμίας με την ιστορία της πόλης, γίνονται ξεναγήσεις τις πρώτες Κυριακές των χειμερινών μηνών με δωρεάν είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία – και πιο αναλυτικά, στην Ακρόπολη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στην παλιά οθωμανική Αθήνα και την Αθήνα των πρώτων χρόνων της ως πρωτεύουσα.

Οι διπλωματούχοι ξεναγοί ήταν πάντοτε ευαίσθητοι στην ανάγκη των Αθηναίων να γνωρίσουν την πόλη τους. Αυτό έχει αποδειχθεί τόσο από τις επίσημες δράσεις του σωματείου (όπως το “Κυνήγι Θησαυρού” που διοργανώνεται κάθε Φεβρουάριο) όσο και από τις ανεπίσημες (ανοικτές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και περιπάτους που κατά καιρούς προσφέρονται αφιλοκερδώς).

Φέτος, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών της Αθήνας ξεκινά ένα νέο θεσμό, τη διοργάνωση δωρεάν ξεναγήσεων για τους κατοίκους των Αθηνών κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, από Νοέμβριο έως και Μάρτιο, όταν η είσοδος σε μουσεία και χώρους είναι δωρεάν. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσει τους Αθηναίους να δουν την πόλη τους μέσα από τα μάτια των πιστοποιημένων ξεναγών, που αγαπούν και γνωρίζουν τους θησαυρούς της όσο λίγοι. Τις ξεναγήσεις προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς διπλωματούχοι ξεναγοί, με γνώση και πολύχρονη εμπειρία.

Όσον αφορά στην ξενάγηση της 3ης Νοεμβρίου 2019, το πρόγραμμα είναι το εξής:

  • 10.00 Ακρόπολη
    Αρετή Βασδάρη, Ντορίνα Κατσαδωράκη και Σοφία Μορφίδου
  • 10.00 Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
    Δώρα Βουκελάτου, Μαρίζα Ανυφαντή και Κατερίνα Γκιόκα
  • 14.00 Οθωμανική Αθήνα (σημείο συνάντησης Οικεία Μπενιζέλων στην Πλάκα)
    Άρτεμις Σκουμπουρδή

Σημείο συνάντησης στην είσοδο των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024