Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων led για τον φωτισμό των γεφυρών του οδικού δικτύου της Αττικής
Υποδομές

Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων led για τον φωτισμό των γεφυρών του οδικού δικτύου της Αττικής

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 1.200 φωτιστικά στην παραλιακή λεωφόρο τμηματικά στο Φλοίσβο, από την λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι τη Γλυφάδα και από τη συμβολή της Βουλιαγμένης με την Ποσειδώνος μέχρι το Ασκληπιείο, καθώς και στην Κηφισίας από τη συμβολή με την Πανόρμου μέχρι το ύψος του Χαλανδρίου.

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, ξεκινά άμεσα η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων led για τον φωτισμό και την ανάδειξη των γεφυρών του οδικού δικτύου της Αττικής με χρηματοδότηση της περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της διοίκησης της περιφέρειας, η οποία έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Αττικής, μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων.

Ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση είναι σε εξέλιξη το μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του φωτισμού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της περιφέρειας, με την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων και ενεργοβόρων λαμπτήρων νατρίου, με σύγχρονα φωτιστικά σώματα Led, μία παρέμβαση συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα θα αντικατασταθούν 25.000 φωτιστικά σώματα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, με σώματα led, τα οποία θα είναι πλήρως τηλεδιαχειριζόμενα κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει σε μία οθόνη αν το φωτιστικό λειτουργεί καθώς και τα βασικά στοιχεία  της λειτουργίας του, σε πραγματικό χρόνο, όπως είναι η κατανάλωση, η ένταση φωτισμού, η ομοιομορφία φωτισμού και ούτω καθεξής. Επισημαίνεται πως μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 1.200 φωτιστικά στην παραλιακή λεωφόρο τμηματικά στο Φλοίσβο, από την λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι τη Γλυφάδα και από τη συμβολή της Βουλιαγμένης με την Ποσειδώνος μέχρι το Ασκληπιείο, καθώς και στην Κηφισίας από τη συμβολή με την Πανόρμου μέχρι το ύψος του Χαλανδρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: “Προχωράμε σε μία νέα καινοτόμα δράση με στόχο το φωτισμό και την ανάδειξη των γεφυρών του δικτύου αρμοδιότητας μας, με τρόπο σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον. Με σύγχρονα εργαλεία επενδύουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων, υπέρ των πολιτών. Χρηματοδοτούμε σημαντικά έργα με στόχο την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Περιφέρειάς μας αλλά και τον εκσυγχρονισμό της εικόνας της, όπως άλλωστε αρμόζει σ΄ένα μητροπολιτικό κέντρο όπως είναι η Αττική μας. Δε σταματάμε όμως εδώ. Θα συνεχίσουμε και με άλλες παρεμβάσεις με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Αλλάζουμε την Αττική, βελτιώνουμε τις ζωές μας”.

Στη φωτογραφία, φωτισμός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας με led.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024