Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕγκρίθηκε πλαίσιο εισαγωγής Μικτών Τουριστικών Ανάπτυξης στην Κύπρο
Κύπρος

Εγκρίθηκε πλαίσιο εισαγωγής Μικτών Τουριστικών Ανάπτυξης στην Κύπρο

Η εισαγωγή του τύπου των Μικτών Τουριστικών Ανάπτυξης προνοείται στην παράγραφο 5.5 του Επικαιροποιημένου Μνημονίου Συναντίληψης με την Τρόικα και η δέσμευση πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε το πλαίσιο εισαγωγής των Μικτών Τουριστικών  Ανάπτυξης (ΜΤΑ), που στόχο έχει την αναβάθμιση, τον εμπλουτισμό και τον εκσυγχρονισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και ταυτόχρονα τη βελτίωση της δυνατότητας της ξενοδοχειακής βιομηχανίας να εξασφαλίσει πρόσθετους οικονομικούς πόρους.

Η εισαγωγή του τύπου των ΜΤΑ προνοείται στην παράγραφο 5.5 του Επικαιροποιημένου Μνημονίου Συναντίληψης με την Τρόικα και η δέσμευση πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι την 31.12.2013.

Ο τρόπος της ανάπτυξης θα χαρακτηρίζεται από δύο γενικές κατηγορίες:

(α) Τις Τουριστικές Αναπτύξεις με άλλες χρήσεις εκτός του κτιρίου της ξενοδοχειακής μονάδας, όπου στο ίδιο γήπεδο, αλλά σε χωριστή από το ξενοδοχείο ανάπτυξης, θα συνυπάρχουν με την ξενοδοχειακή μονάδα και ιδιόκτητες ιδιωτικές αυτοτελείς οικιστικές μονάδες (συνήθως επαύλεις/κατοικίες, bungalows ή διαμερίσματα) ή και άλλες επιτρεπόμενες χρήσεις, σε ανάπτυξη συλλογικής ιδιοκτησίας, με κοινόχρηστους χώρους.

(β) Τις Τουριστικές Αναπτύξεις με άλλες χρήσεις εντός του κτιρίου της ξενοδοχειακής μονάδας (Condo Hotels), όπου στο ίδιο κτίριο θα συνυπάρχουν με την ξενοδοχειακή μονάδα και ιδιωτικές αυτοτελείς οικιστικές μονάδες (διαμερίσματα – Condo Units) σε ανάπτυξη συλλογικής ιδιοκτησίας, με κοινόχρηστους χώρους σε κεντρική διαχείριση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023