Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΈκλεψε τις εντυπώσεις η παρουσία του Πηλίου στο Aljezur της Πορτογαλίας
Προβολή προορισμού

Έκλεψε τις εντυπώσεις η παρουσία του Πηλίου στο Aljezur της Πορτογαλίας

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. με πολυμελή αποστολή στην Bienal Tourismo Natureza Algarve ’14. Ο στόχος της παρουσίασης της εναλλακτικής τουριστικής ταυτότητας της περιοχής του Πηλίου καθώς και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας επετεύχθη.

Εμπιστεύθηκε τους επαγγελματίες και τους φορείς του τουρισμού, η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. και διοργάνωσε μία πολυμελή αποστολή 10 ατόμων από τις 25/9/2014 έως τις 29/9/2014 στο πλαίσιο του διακρατικού σχεδίου που υλοποιεί ως τμήμα του τοπικού Προγράμματος LEADER του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, συμμετέχοντας στην Bienal Tourismo Natureza Algarve ’14 στο Aljezur.
  
Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό και ο στόχος της παρουσίασης της τουριστικής ταυτότητας του Πηλίου και της περιοχής παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος LEADER της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού εντυπωσίασε τους διακρατικούς εταίρους και τους επισκέπτες – κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Αlgarve της Νότιας Πορτογαλίας.
 
Επετεύχθη επίσης και ο στόχος ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των διακρατικών εταίρων και των συμμετεχόντων της αποστολής, αφού η Bienal Tourismo Natureza Algarve ’14 ήταν εξειδικευμένη έκθεση με συμμετοχή 100 περίπου επαγγελματιών της περιοχής, που έχουν άμεση η έμμεση σχέση με τις δραστηριότητες στην φύση και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
 
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και μέλος της Ε.Δ.Π LEADER της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, κ. Κωνσταντίνος  Δημ. Λεβέντης, ενώ συμμετείχαν στην αποστολή ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και πρόεδρος της τουριστικής προβολής του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου κος Σουλδάτος Απόστολος, ο τεχνικός σύμβουλος του τμήματος τουρισμού του Δήμου Βόλου κος Παπαμακάριος Γεώργιος, η εκπρόσωπος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μακρινίτσας και μέλος της Ε.Δ.Π LEADER της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου κα Μακέλλη Γραμματή, η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, κα Καραίσκου Ελένη, η εκπρόσωπος του γυναικείου συνεταιρισμού Βυζίτσας «Εσπερίδες» κα Μπέλου Αγλαΐα, ο υπεύθυνος προβολής και διαφήμισης του τουριστικού γραφείου Les Hirondelles κος Λεβέντης Δημήτριος, ο τεχνικός σύμβουλος και υπεύθυνος του διακρατικού προγράμματος της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου, κος Βλειώρας Δημήτριος, η μεταφράστρια και υπάλληλος της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου κα Τσιμπανάκου Ανδρομάχη και η ξενοδόχος κα Μήλτου-Λεβέντη Βιολέτα.
 
Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν αναλάβει τον ρόλο τους και η ομάδα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της, προκειμένου αφενός να μεταφέρει την εναλλακτική τουριστική ταυτότητα της περιοχής μας αφετέρου να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία.
 
Πάνω από 3000 άτομα επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου μεταξύ αυτών ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πορτογαλίας κος Miguel Poiares Maduro, ο ειδικός γραμματέας περιφερειακού σχεδιασμού κος Miguel Neto και ο πρόεδρος του συμβουλίου τουρισμού της περιφέρειας Algarve κος Desidério Silvα.


 

Ντυμένες Πηλιορείτισσες υποδεχότανε τους επισκέπτες, τους προσέφεραν τοπικά προϊόντα, τσιπουράκι και μεζέ ενώ τα γλυκά του κουταλιού των γυναικείων συνεταιρισμών είχαν την μεγάλη αποδοχή του κοινού.
 
Ο εύγεστος μπακλαβάς του εστιατορίου «Κρίτσα» έγινε ανάρπαστος από τους επισκέπτες και τους επίσημους καλεσμένους.
 
Την διακόσμηση είχε φροντίσει η διακοσμήτρια Λεβέντη Αύρα με κύρια στοιχεία τα Μήλα Ζagorin, τα κάστανα, τα βότανα της περιοχής τα γλυκά και τις μαρμελάδες των γυναικείων συνεταιρισμών.
 
Φωτογραφικές Συνθέσεις 6 θεματικών πεδίων εναλλακτικής προσέγγισης της περιοχής και μία τηλεόραση ανέδειξαν τις ομορφιές της περιοχής.
 
Στις παράλληλες εκδηλώσεις έγινε η παρουσίαση του νομού Μαγνησίας με έμφαση στην ενναλακτική προσέγγιση αλλά και στην διαφορετικότητα του Πήλιου παρουσία δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων και εξειδικευμένων επισκεπτών και επαγγελματιών.
 
Η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από το Les Hirondelles το οποίο είχε αναλάβει και την όλη οργάνωση, βασίζονταν σε ψηφιακή πλατφόρμα παρουσιάσεων, ενώ το video με τις αντιθέσεις «βουνό – θάλασσα» του Πηλίου έκλεψε τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων, με αποτέλεσμα να δεχθούμε τα συγχαρητήρια των οργανωτών.
 
Παρέμβαση στην διαβούλευση της διοργάνωσης έκανε εκ μέρος της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου ο κος Λεβέντης Κώστας με την εισήγησή του: «H Τουριστική ανάπτυξη του Πηλίου, μέσα από την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς», ενώ ο τεχνικός σύμβουλος Βλειώρας Δημήτριος σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των διακρατικών εταίρων μας, στόχευσε στις δράσεις της Εταιρίας για το προσεχές διάστημα.


 

Στόχος της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου, μέσω της διακρατικής συνεργασίας του Τοπικού Προγράμματος LEADER είναι να προετοιμασθεί αντίστοιχη εκδήλωση με την Bienal Tourismo Natureza Algarve ’14 και στην περιοχή, με την στήριξη και άλλων φορέων για την ανάδειξη της διαφορετικότητας της περιοχής σε μια στοχευμένη δράση που θα αφορά δράσεις b2b και b2c για την περιοχή παρέμβασης του Προγράμματος, αλλά κατ’ επέκταση και για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα απευθύνεται σε ειδικές ομάδες του εσωτερικού και του εξωτερικού.
 
Τέλος θα πρέπει να τονιστεί η στήριξη της συμμετοχής από την Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Bορείων Σποράδων, το Δήμο Βόλου την Αντιδημαρχία τουρισμού του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς με υλικό που διατέθηκε στην έκθεση, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας με την προετοιμασία και διάθεση των γαστρονομικών απολαύσεων.
   
Αποδείχθηκε περίτρανα για άλλη μια φορά ότι όταν τελικά οι επαγγελματίες επιχειρούν μαζί με τους φορείς με δράσεις για την προβολή και προώθηση των τουριστικών προορισμών της Μαγνησίας, το έργο των φορέων δρα πολλαπλασιαστικά και αποδίδει ουσιαστικά στην προσέλκυση και την επικοινωνία της αγοράς – στόχου και στην απόκτηση εμπειριών και καλών πρακτικών.
 
Εκείνο όμως που στην κυριολεξία έκλεψε την καρδιά των Πορτογάλων ήταν το χαμόγελο και η ευχάριστη διάθεση των συμμετεχόντων επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων οι οποίοι δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν μπροστά στο εκθεσιακό περίπτερο με τις ντυμένες Πηλιορείτισσες γυναίκες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας που με χαμόγελο και θετική ενέργεια προσέφεραν το φρέσκο τσάι του βουνού τα ντόπιά αναψυκτικά και προϊόντα, τις ντόπιες γαστρονομικές προτάσεις που ετοίμαζαν.
 
Όλοι μαζί μπορούμε” ήταν ο πήχης που έβαλε για άλλη μια φορά στο ξεκίνημα, ο Κώστας Λεβέντης ο οποίος είχε αναλάβει και την υλοποίηση της Δράσης από πλευράς Ε.Α.Π, ο οποίος δήλωσε:
 
«Με μια δυνατή και επιτυχημένη ομάδα στο πλευρό σου, δίνεις την διαφορά και την δυναμική της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και αποδεικνύεις για άλλη μια φορά, ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια επιτυχημένη παρουσία, όταν οι επαγγελματίες μπαίνουν μπροστάρηδες και αξιοποιούν τις προσπάθειες των φορέων, όπως στην περίπτωση μας, της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου. “Ολοι μαζί μπορούμε!”. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης για την περιοχή μας.»
 

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024