Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕλληνική φιλοξενία στο Παλάτι του Βελιγραδίου
Προώθηση προορισμού

Ελληνική φιλοξενία στο Παλάτι του Βελιγραδίου

Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος του Βελιγραδίου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση συμφώνησε με την άποψη ότι φέτος θα είναι η χρονιά της Ελλάδας για τους Σέρβους τουρίστες, συμπέρασμα που απορρέει τόσο από το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε στα ελληνικά περίπτερα της τουριστικής έκθεσης, όσο και από τα δεδομένα που παρουσιάζουν τα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας.

Ελληνική φιλοξενία με “άρωμα” Πιερίας και Ολύμπου απόλαυσαν δημοσιογράφοι, bloggers και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων μέσων μαζικής ενημέρωσης της Σερβίας, το βράδυ της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της δεξίωσης που παρέθεσε το Επιμελητήριο Πιερίας με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας – Πέλλας – Ημαθίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο βασιλικό ανάκτορο του Βελιγραδίου, που παραχωρήθηκε ευγενικά από τον Πρίγκιπα του στέμματος της Σερβίας Αλέξανδρο Καρατζώρτζεβιτς και την Πριγκίπισσα του στέμματος Αικατερίνη, προκειμένου να φιλοξενήσει την προσπάθεια ανάδειξης τόσο της τουριστικής Πιερίας, όσο και των ποιοτικών χαρακτηριστικών που υποστηρίζει η περιοχή στη γαστρονομία, στο κρασί και συνολικά στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει ο τόπος στους επισκέπτες του.
Το μενού της Πιερίας που απόλαυσαν οι Σέρβοι δημοσιογράφοι, επιμελήθηκε ο Executive Chef του ξενοδοχείου “Ποσειδών Παλλάς” κ. Νίκος Γκονέλας και οι βοηθοί του, ενώ την παρουσίαση της οινοποιίας, των εδαφολογικών χαρακτηριστικών και των κρασιών της Πιερίας ανέλαβε ο οινολόγος και οινοπαραγωγός του κτήματος “Πιερία Ερατεινή” κ. Παύλος Αργυρόπουλος.

Το δείπνο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, μιας και οι προσκεκλημένοι έδειξαν ενθουσιασμένοι τόσο από τη φιλοξενία, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία δεν είχε ποτέ τη δυνατότητα να επισκεφθεί το ιστορικό κτίριο του παλατιού, όσο και από την υποδοχή που τους επιφύλαξε εκ μέρους της διοργάνωσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ως οικοδεσπότης. Χαιρετισμό απηύθυναν τόσο η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Ξυπτερά – Λάμπρου, όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας – Πέλλας και Ημαθίας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ως βασικοί υποστηρικτές της εκδήλωσης, αλλά και ο δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Λευτέρης Μωυσιάδης ως εμπνευστής της εκδήλωσης.

Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος του Βελιγραδίου συμφώνησε στην άποψη πως φέτος θα είναι η χρονιά της Ελλάδας για τους Σέρβους τουρίστες, συμπέρασμα που απορρέει τόσο από το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε στα ελληνικά περίπτερα της τουριστικής έκθεσης, όσο και από τα δεδομένα που παρουσιάζουν τα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας.

Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν εγκαρδίως τους διοργανωτές για την πρόσκληση και υποσχέθηκαν πως θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ανάδειξης και υποστήριξης προβολής και δημοσιότητας της Πιερίας, του Ολύμπου, των ακτών, των υπηρεσιών και των προϊόντων που παρέχει η περιοχή μας.

Σημειώνεται ότι οι δαπάνες της διοργάνωσης καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από χορηγίες και εθελοντική συμμετοχή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024