Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςEmirates Sevens Stadium: Η πρώτη αθλητική εγκατάσταση στο Ντουμπάι που αξιοποιεί καθαρή ηλιακή ενέργεια
MICE

Emirates Sevens Stadium: Η πρώτη αθλητική εγκατάσταση στο Ντουμπάι που αξιοποιεί καθαρή ηλιακή ενέργεια

Ηλιακά πάνελ έκτασης 10.550 τ.μ. παράγουν επαρκή ηλεκτρική ενέργεια για τους προβολείς, το φωτισμό του εσωτερικού χώρου και των δρόμων, ψυγεία, και τις αντλίες νερού σε όλες τις εγκαταστάσεις του σταδίου, συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων, της εξέδρας και του clubhouse, καθώς και τα καταλύματα του προσωπικού.

Η διεξαγωγή παγκόσμιων τουρνουά και σημαντικών αθλητικών γεγονότων στο Sevens Stadium αποκτά ακόμη πιο φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα, καθώς στο γήπεδο φιλοξενείται πλέον το πρώτο και μεγαλύτερο ηλιακό σύστημα carport που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε αθλητική εγκατάσταση της Emirates.

Το ηλιακό σύστημα carport, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα από τον πρόεδρο του Ομίλου Emirates, Σεΐχη Ahmed bin Saeed Al Maktoum, παρέχει τη δυνατότητα στάθμευσης σε περισσότερα από 550 οχήματα, ενώ διαθέτει 4 θέσεις φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, θα παράγει επαρκή καθαρή ενέργεια η οποία θα τροφοδοτεί το σύνολο των λειτουργιών του σταδίου καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, με μοναδική εξαίρεση την εβδομάδα διεξαγωγής του Emirates Dubai 7s, του μεγαλύτερου αθλητικού και lifestyle γεγονότος της πόλης, για το οποίο και απαιτείται επιπλέον τροφοδότηση ενέργειας.

Ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος του Ομίλου Emirates, δήλωσε: “Η Emirates χρησιμοποιεί ήδη καθαρή ηλιακή ενέργεια στις δραστηριότητές της, καθώς και στα κτίρια που στεγάζουν το Emirates Engineering (μηχανολογικό τμήμα) και το Emirates Flight Catering (τροφοδοσία πτήσεων). Η αξιοποίηση του νέου ηλιακού συστήματος carport στο Sevens Stadium επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, και εναρμονίζεται πλήρως με τη στρατηγική του Ντουμπάι για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2050. Το Sevens Stadium έχει καθιερωθεί ως η καλύτερη επιλογή στο Ντουμπάι στην κατηγορία των αθλητικών γεγονότων παγκοσμίου επιπέδου. Θα συνεχίσουμε να το εξελίσσουμε ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των αθλητικών κοινοτήτων, αλλά και να συμβάλλει στην ενίσχυση του αθλητισμού στο Ντουμπάι”.

Στη λειτουργία του Sevens Stadium περιλαμβάνονται και άλλες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, όπως τα σύγχρονα συστήματα ποτίσματος που χρησιμοποιούν μη πόσιμο νερό, η μείωση κατά 52% των αποβλήτων του τουρνουά 2021 Emirates Dubai 7s χάρη στην ανακύκλωση, καθώς και η χρήση βιοντίζελ για την τροφοδότηση διάφορων δραστηριοτήτων με ενέργεια. Το 2021, έγινε χρήση περίπου 30.000 λίτρων βιοντίζελ για την τροφοδότηση δραστηριοτήτων, όπως το World Rugby Broadcast, οι σκηνές όπου πραγματοποιούνταν οι εγγραφές και φιλοξενούνταν οι διαιτητές, τα αποδυτήρια, τα lounges της HSBC και τα ΑΤΜ σε απομακρυσμένες περιοχές, ο φωτισμός και τα ακτινοσκοπικά μηχανήματα που
βρίσκονται στην κεντρική είσοδο.

Συγκεκριμένα, το νέο ηλιακό σύστημα carport:

  • χρησιμοποιεί 4.500 ηλιακά πάνελ που εκτείνονται σε 10.550 τ.μ., και τα οποία θα παραγάγουν 3,6 GWh καθαρής ενέργειας κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου
  • παρέχει χώρο στάθμευσης με στέγαστρο για 555 αυτοκίνητα, καθώς και 4 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων
  •  μειώνει τις εκπομπές CO2 του σταδίου κατά 1.496 τόνους ετησίως
  • παράγει ηλεκτρική ενέργεια η οποία επαρκεί να τροφοδοτήσει:
    – τους προβολείς που βρίσκονται σε 8 γήπεδα με γρασίδι, 6 γήπεδα με γρασίδι και άμμο, και 4 γήπεδα πολλαπλών χρήσεων
    – 1.042 λαμπτήρες σε όλα τα γήπεδα
    – 256 λαμπτήρες δρόμου
    – 57 αντλίες νερού
    – 2 ψυγεία 300 τόνων,
    – την εξέδρα, τη clubhouse των αθλητών και τη διαμονή του προσωπικού

Το Sevens Stadium φιλοξενεί ένα μεγάλο εύρος αθλητικών δραστηριοτήτων και περισσότερους από 10.000 θεατές ανά εβδομάδα μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος του αθλητισμού αντιμετώπισε δυσκολίες παγκοσμίως, στο Sevens Stadium διοργανώθηκαν με ασφάλεια και επιτυχία διεθνείς εκδηλώσεις, όπως προπονήσεις και αγώνες προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, δύο τουρνουά Emirates Dubai 7s, το Προκριματικό Τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι και τα Παγκόσμια Κύπελλα Κρίκετ IPL και T20.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024