Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕνδιαφέρον για αεροπορική διασύνδεση Χανίων – Μπρατισλάβας με απευθείας πτήση
Περιφέρεια

Ενδιαφέρον για αεροπορική διασύνδεση Χανίων – Μπρατισλάβας με απευθείας πτήση

Συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών της Σλοβακίας με τον δήμαρχο Χανίων για την ενίσχυση της σχέσης συνεργασίας.

Στο Δημαρχείο Χανίων υποδέχθηκε τον υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβακικής Δημοκρατίας, Martin Klus, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, σήμερα, Τρίτη 23 Αυγούστου 2022. Ο υφυπουργός βρέθηκε στο Γραφείο του δημάρχου Χανίων, συνοδευόμενος από την πρέσβειρα της Σλοβακικής Δημοκρατίας, Iveta Hricova, τον επίτιμο πρόξενο της Σλοβακίας στην Κρήτη, κ. Σταύρο Πατεράκη, καθώς και την αποστολή από το ΥΠ.ΕΞ. της Σλοβακίας, ενώ στη συνάντηση παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας του Δήμου, κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Γιάννης Γιαννακάκης.

Η παρουσία του κ. Klus στα Χανιά έγινε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής που πραγματοποιεί στη χώρα, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης στο Δημαρχείο, ήταν η ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας και τρόποι για να τονωθεί η τουριστική κίνηση και παρουσία και στις δύο περιοχές.

Ο δήμαρχος Χανίων, σε δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Klus στο Δημαρχείο Χανίων και τόνισε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση που έγινε, παρουσία της κας Hricova και του κ. Πατεράκη. “Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία των Χανίων με την Σλοβακία, να δούμε ποια είναι τα κοινά προγράμματα, τόσο στο κομμάτι του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού που μπορούμε να αναπτύξουμε. Υπάρχει ήδη μία πολύ καλή συνεργασία και για το επόμενο καλοκαίρι και τη νέα τουριστική σεζόν είμαστε σε διαδικασία σχεδιασμού σημαντικών γεγονότων”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης, σημειώνοντας παράλληλα την προσπάθεια αεροπορικής διασύνδεσης Χανίων – Μπρατισλάβας με απευθείας πτήση.

Από τη μεριά του ο κ. Klus ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή και σημείωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, τα Χανιά είναι ένα φανταστικό μέρος για να έρθει κανείς και είμαι πολύ χαρούμενος που χιλιάδες Σλοβάκοι επισκέπτονται την Κρήτη κάθε χρόνο”. Ο κ. Klus σημείωσε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για τους πολίτες της χώρας και επιδίωξη είναι να “χτιστούν” περισσότερες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών. “Συζήτησα με τον δήμαρχο Χανίων για την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μας, τις δυνατότητες αλλά και τις κοινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, καθώς και εγώ προέρχομαι από την αυτοδιοίκηση”.

Τέλος, ο υφυπουργός τόνισε την εξαιρετική ευκαιρία που θα προκύψει με τη δημιουργία δρομολογίων απευθείας πτήσεων, από/προς Χανιά-Μπρατισλάβα και για τις δύο περιοχές και όλες τις προοπτικές ανάπτυξης, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Σλοβακίας είναι έτοιμη να βοηθήσει στην πολιτιστική διπλωματία με ανάδειξη κοινών εμπειριών στις δύο χώρες. Με το πέρας της επίσκεψης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και από τις δύο μεριές.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023
26/01/2023
25/01/2023