Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΕνοικίαση της παραλίας 'Πέντε Μίλι' σε τουρκική εταιρεία για τουριστική ανάπτυξη
Κύπρος

Ενοικίαση της παραλίας 'Πέντε Μίλι' σε τουρκική εταιρεία για τουριστική ανάπτυξη

Η Altinbass δραστηριοποιείται ήδη στα κατεχόμενα στο τομέα των κοσμημάτων, τον τραπεζικό τομέα με την Creditwest, αλλά και στον τομέα της ενέργειας με την εταιρεία Alpet, που διαθέτει και βενζινάδικα.

Στον τουρκικό όμιλο εταιρειών Altinbass ενοικιάστηκε για 49 χρόνια η παραλία Πέντε Μίλι στα Κατεχόμενα, όπου το 1974 έγινε η απόβαση των τουρκικών στρατευμάτων και ξεκίνησε η εισβολή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Huriet, η πράξη έγινε πριν δύο εβδομάδες και το “τμήμα” βακούφικων ενοικίασε με την μέθοδο του ΒΟΤ, 20 στρέμματα που ανήκει σε αυτό, στη συγκεκριμένη παραλία που είναι γνωστή ως παραλία “Απόδραση” (Escape Plajg) στον τουρκικό όμιλο που ετοιμάζεται να κάνει μια επένδυση 100 εκατ. δολ. σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Η Altinbass, όπως αναφέρεται, δραστηριοποιείται ήδη στα κατεχόμενα στο τομέα των κοσμημάτων, τον τραπεζικό τομέα με την Creditwest, αλλά και στον τομέα της ενέργειας με την εταιρεία Alpet, που διαθέτει και βενζινάδικα.

Τη συμφωνία, γράφει η Huriet, ανακοίνωσε στο περιοδικό Economist ο πρόεδρος του ΔΣ, Vakkas Altinbas, λέγοντας ότι στην εν λόγω περιοχή που ενοικίασαν πριν δύο εβδομάδες θα φτιάξουν ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, σημειώνοντας ότι ο όμιλός του είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες επενδυτές στα κατεχόμενα. Η εν λόγω παραλία είναι η πιο πολυπληθής στην Κερύνεια, είπε, και θα την δώσουν με τον καλύτερο τρόπο προς εξυπηρέτηση του τουρισμού.

Ανέφερε δε ότι για τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία το Πέντε Μίλι είναι η πιο σημαντική τοποθεσία γιατί εκεί ξεκίνησε πριν 40 χρόνια, στις 20 Ιουλίου 1974 η “ειρηνευτική επιχείρηση” των τουρκικών δυνάμεων και εκεί έπεσε ο πρώτος ήρωας, όπως είπε, των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024