Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΈντονη η θαλασσινή ταυτότητα στη δεύτερη εβδομάδα του KOUZINA 2018
Γαστρονομία

Έντονη η θαλασσινή ταυτότητα στη δεύτερη εβδομάδα του KOUZINA 2018

Αυστριακοί, Έλληνες και Γάλλοι εκπρόσωποι Τύπου κατέγραψαν τα 'KOUZINA' δρώμενα της 2ης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας της διοργάνωσης, προκειμένου να προετοιμάσουν άρθρα και αφιερώματα στην περιοχή.

Με φόντο το γαλάζιο των τριών θαλάσσιων κόλπων της Ανατολικής Χαλκιδικής αλλά και των πράσινων βουνών που τους περιβάλουν, η δεύτερη εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2018 ήταν αφιερωμένη στη “θαλασσινή κουζίνα”, έτσι ώστε γευστικά να προωθήσει την αντίστοιχη τοπική πρωτογενή παραγωγή και τουριστικά ολόκληρη την αμμώδη ακτογραμμή της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Ένα μενού τεσσάρων πιάτων – δημιουργία του executive chef κ. Βασίλη Τσόντζου του Grand Hotel Palace Thessaloniki και της δημιουργικής ομάδας του εστιατορίου Akroyiali Oλυμπιάδας – αποτέλεσε ωδή στην “αριστοτελική θάλασσα”, καταπλήσσοντας τόσο το κοινό, όσο και τους εκπροσώπους Τύπου που το απόλαυσαν. Ο βραβευμένος chef και η ομάδα του “ανακάτεψαν” τα μύδια με τις ζύμες, το ντόπιο κατσικίσιο τυρί με τα κρίταμα, τα θαλασσινά με το γαλατένιο βαρβαριώτικο τραχανά και τα φρούτα του Αριστοτελικού Όρους με το γίδινο γάλα.

Ρυζότο Μυδιών Ολυμπιάδας, από τη Ντίνα Νικολάου στην προβλήτα της Ολυμπιάδας.


Ρυζότο Μυδιών Ολυμπιάδας, από την Ντίνα Νικολάου στην προβλήτα της Ολυμπιάδας.


Θαλασσινές ανοιξιάτικες χορευτικές βραδιές στην Ουρανούπολη και την Ολυμπιάδα γέμισαν με επισκέπτες τους δρόμους και τα λιμάνια της παράκτιας ζώνης, την ίδια στιγμή που η επικεφαλής chef του KOUZINA κα Ντίνα Νικολάου παρουσίαζε στην κεντρική προβλήτα της Ολυμπιάδας τρόπους μαγειρικής, προτείνοντας στο κοινό τα ομώνυμα “μύδια” ως πρωταγωνιστή των χρωματιστών πιάτων. Επιπρόσθετα η καταξιωμένη chef, σε συνεργασία με τη κα Μαρία Αντωνίου και την ομάδα του εστιατορίου “Olympic” της Ολυμπιάδας, προετοίμασε μενού εννέα θαλασσινών πιάτων, τα οποία είχαν ως θέμα και βάση την ντόπια ψαροπαραγωγή. Τα “ψαρομεζεδάκια”, τα οποία συνταιριάχτηκαν με ντόπιο ζαρζαβάτι, έκλεψαν τη γευστική παράσταση.
 
Το χορευτικό συγκρότημα Βαρβάρας.


“Η γιορτή της θάλασσας” στο Στρατώνι ύμνησε τον Ακάνθιο Κόλπο για τα θαλασσινά προϊόντα που προσφέρει στις ντόπιες αγορές. Ψαρικά και άγρια χόρτα από το Αριστοτελικό Όρος ψήθηκαν μαζί, δημιουργώντας γευστικούς συνδυασμούς, ανακατεύοντας το ιώδιο του Ακάνθιου Κόλπου με βουνίσιες μυρωδιές. Το γραφικό λιμανάκι του χωριού γέμισε με μουσικές και χορούς παιδιών, που παρουσίασαν σύγχρονες χορευτικές εκδόσεις του Ζορμπά.

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου, οι οποίοι κατέκλυσαν τα παράλια και νησιωτικά τμήματα της Ανατολικής Χαλκιδικής, ώστε να απολαύσουν αυθεντικά ελληνική θαλασσινή κουζίνα. Αυστριακοί, Έλληνες και Γάλλοι εκπρόσωποι Τύπου κατέγραψαν τα KOUZINA δρώμενα της 2ης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας της διοργάνωσης, προκειμένου να προετοιμάσουν άρθρα και αφιερώματα στην περιοχή.

Από τη γιορτή της θάλασσας στο Στρατώνι.
Η επιλογή και αποστολή της ομάδας των Αυστριακών εκπροσώπων Τύπου στην Ανατολική Χαλκιδική πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και πληρούσε πολύ υψηλά κριτήρια ποιότητας. Τους επόμενους μήνες τόσο το KOUZINA όσο και ο προορισμός αναμένεται να εμφανισθούν στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αυστρίας “Kronen Zeitung”, αλλά και στην αστική “Die Presse”, την ίδια στιγμή που η γαλλική αποστολή υπόσχεται μεγάλη προωθητική απόδοση στη γαστρονομικά ώριμη χώρα, με αφιερώματα στον οδηγό “Gault & Millau”, αλλά και στην ειδική έντυπη έκδοση με τίτλο “Terres de Chefs”.
Η επόμενη εβδομαδιαία θεματική ενότητα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στη “μοναστηριακή κουζίνα”.
Στιγμιότυπο από το μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής στην Ολυμπιάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024