Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕΟΤ: Δράσεις προβολής νέων ελληνικών προορισμών σε ευρωπαϊκές αγορές
Προώθηση προορισμού

ΕΟΤ: Δράσεις προβολής νέων ελληνικών προορισμών σε ευρωπαϊκές αγορές

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας συμμετείχε ως χορηγός/partner στην B2B εκδήλωση 'Travel News Market 2021', στη Στοκχόλμη. Ακόμη, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών πραγματοποίησε σειρά νέων webinars για 185 τουριστικούς πράκτορες σε Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.

Στοχευμένες δράσεις για την προώθηση και προβολή νέων ελληνικών προορισμών στις αγορές της Σκανδιναβίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου υλοποίησαν το προηγούμενο διάστημα οι Υπηρεσίες ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Κάτω Χωρών, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΕΟΤ για το 2021-2022.


Ο διευθύνων σύμβουλος του Res Travel Magazine που διοργάνωσε την εκδήλωση, Nils Norberg (αριστερά), ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σουηδία, Α. Φρυγανάς (στο μέσον), και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, κ. Π. Μούρμας, στο ελληνικό περίπτερο της “Travel News Market 2021”.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας συμμετείχε ως χορηγός/partner στην B2B εκδήλωση “Travel News Market 2021”, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Στοκχόλμης στις 11 Νοεμβρίου. Σκοπός της διοργάνωσης, που φέτος πραγματοποιήθηκε για πέμπτη φορά μετά την περυσινή αναβολή της λόγω πανδημίας, ήταν η αναζήτηση νέων προτάσεων και τουριστικών προϊόντων, σε δημοφιλείς για τους Σκανδιναβούς προορισμούς, όπως είναι και η Ελλάδα. Σε αυτήν συμμετείχαν περισσότερα από 800 στελέχη της τοπικής τουριστικής αγοράς (τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, ΤΟs, experts, buyers κ.ά.), δημοσιογράφοι τοπικών ΜΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι εθνικών οργανισμών τουρισμού από 30 χώρες και 119 διεθνείς εταιρείες του κλάδου.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, κ. Παύλος Μούρμας, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των TOs Apollo, Trawell, Sembo-Stena Line, Ticket Privatresor και Don Orient Tours, αλλά και με δέκα νέους συνεργάτες και πρακτορεία, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν οι  προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας, η ένταξη νέων ελληνικών προορισμών στα προγράμματα τους και η συμμετοχή τους σε ταξίδια εξοικείωσης στην Ελλάδα εντός του 2022.

Καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβαλλόταν το προωθητικό βίντεο “All you want is Greece”, ενώ το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Σουηδία, Ανδρέας Φρυγανάς, ο οποίος συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους για τουριστικά θέματα.

Webinars για τουριστικούς πράκτορες των Κάτω Χωρών


Στιγμιότυπο από το webinar της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών για την Κω.

Εξάλλου, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, σε συνέχεια των διαδικτυακών σεμιναρίων για την Χαλκιδική (8 Απριλίου), την Κρήτη (18 Μαΐου) και τα Ιόνια νησιά (8 Ιουνίου), πραγματοποίησε σειρά νέων webinars για 185 τουριστικούς πράκτορες σε Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο, με στόχο την ενδυνάμωση και διαφοροποίηση των κλασικών προορισμών όπως η Κως και την προβολή εναλλακτικών τουριστικών προορισμών, όπως ο Βόλος-Πήλιο και η Ήπειρος.

Στιγμιότυπο από το διαδικτυακό σεμινάριο για τον Βόλο και το Πήλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου.

Οι παρουσιάσεις ανέδειξαν τη διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, τις εμπειρίες που προσφέρονται στους επισκέπτες, τις υποδομές κάθε προορισμού, καθώς και τις προτάσεις βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ δόθηκε έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού, ώστε να αναδειχθεί το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν που δημιουργεί και προστιθέμενη αξία για την χώρα.


Στιγμιότυπο από το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) της 4ης Νοεμβρίου, με αντικείμενο την προβολή της Ηπείρου.

Ειδικότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο (webinar) για την Κω με την υποστήριξη του τοπικού Δήμου, με τον προορισμό να παρουσιάζουν η αντιδήμαρχος Τουρισμού, κα Σ. Βλάχου, οι εκπρόσωποι του Δήμου, κ.κ. Κ. Κανταρτζή και Κ. Σουράσης, η πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Νήσων Αιγαίου, Μ. Τριανταφυλλοπούλου, ο κ. Αλ. Ζαφειρόπουλος από την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού και η πρωταθλήτρια ποδηλασίας, κα Τ. Τουμπάζη.

Στις 5 Οκτωβρίου διοργανώθηκε το webinar για την περιοχή του Βόλου και του Πηλίου με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, όπου για τον προορισμό και τις δυνατότητες που προσφέρει μίλησαν ο κ. Γ. Παπαμακάριος από τον Δήμο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γ. Ζαφείρης, ο ειδικός γαστρονόμος, κ. Β. Ασδεράκης, καθώς και οι κ.κ. Π. Χαραλάμπους και Θ. Παντές, εκπρόσωποι εταιρειών activities.

Τέλος, στις 4 Νοεμβρίου υλοποιήθηκε το ειδικό webinar για την Ήπειρο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου έλαβαν μέρος ο κ. Κ. Ακρίβος και η κα Β. Ηγουμενίδου εκ μέρους της περιφέρειας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, κ. Στ. Σιούτης, ο εκπρόσωπος εταιρείας δραστηριοτήτων κ. Α. Παπαευθυμίου και η κα Κ. Χούμη από το Λαογραφικό Μουσείο Τζουμέρκων.

Τα webinars υποστηρίζονται από την ειδική πλατφόρμα της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών linktogreece.com, που λειτουργεί ως χώρος online επαγγελματικών συναντήσεων παρουσιάζοντας παράλληλα προωθητικό υλικό προορισμών, φορέων και επιχειρήσεων, ενώ το προσεχές διάστημα προγραμματίζονται και νέα σεμινάρια για την προβολή άλλων ελληνικών προορισμών καθώς και περισσότερων εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Στη φωτογραφία άποψη του χώρου όπου πραγματοποιήθηκε η B2B εκδήλωση “Travel News Market 2021” στη Στοκχόλμη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022